Appelkruimeltaart recept | Rutger Bakt (2024)

Deze appelkruimeltaart is een variatie op de lekkerste appeltaart die mijn moeder altijd bakte. Ik houd van gebak met appel en als ik ergens een taart moet kiezen, is de keuze snel gemaakt als er ook zelfgebakken appelgebak is. De kruimels geven deze appel kruimel taart net een andere textuur dan een gewone appeltaart. Erg lekker!

Appelkruimeltaart recept | Rutger Bakt (1)

3 tips voor de lekkerste appelkruimeltaart

  • Hoe voorkom je dat de kruimellaag bovenop je appel crumble taart een grote koek wordt? Je kruimellaag koekt aan elkaar als de deegkruimels te warm worden of als je ze te lang mengt, dus let hierop als je met het recept aan de slag gaat. Je kunt de kruimels ook kort afkoelen in de koelkast voordat je ze op de taart strooit. Ze houden dan nog beter hun vorm tijdens het bakken van de appelkruimeltaart.
  • Ik gebruik amandelspijs in dit recept, maar je kunt het ook weglaten. Als je de amandelspijs weglaat, wil je wel voor een ander ‘isolatielaagje’ zorgen op de bodem van de taart. Zo voorkom je dat het vocht uit de appels in de bodem trekt. Gebruik bijvoorbeeld wat verkruimelde speculaasjes, verkruimelde cake of een paar eetlepels paneermeel.
  • Wil je je appelkruimeltaart bewaren? Bewaar de taart 3-4 dagen in de koelkast of voor 2-3 maanden in de vriezer. In beide gevallen is het lekker om de appelkruimeltaart nog kort op te warmen voordat je het gaat serveren. Warm de taart nog 10-15 minuten op in een voorverwarmde oven van 180 °C.

Andere lekkere appel crumble recepten

Wil je iets lekkers maken met appel crumble, maar eens wat anders serveren dan een standaard appeltaart met kruimeldeeg? Dit appelkruimeltaart recept is zeker niet het enige recept op mijn website met appel kruimel als onderdeel. Ik verwerkte deze lekkernij al in verschillende recepten.

Bijvoorbeeld op zoek naar een andere taart met appel kruimel? Probeer dan eens mijn appel kruimel plaattaart, mijn havermout-appeltaart of deze makkelijke kleine appeltaartjes. Andere appel kruimel recepten om zeker eens te maken zijn deze appel-kruimelvlaai, dit recept voor appel-kruimelcake of deze lekkere appel-kruimeltoetjes.

Appelkruimeltaart recept | Rutger Bakt (3) Appelkruimeltaart recept | Rutger Bakt (4)

Ingrediëntenlijst

  • Voor het deeg
  • 265 gr bloem
  • 1½ tl bakpoeder
  • rasp vn ¼-½ citroen
  • ¼ tl zout
  • 1 tl vanille-extract
  • 130 gr witte basterd suiker
  • ½ ei
  • 180 gr boter
  • Voor de vulling
  • 125 gr amandelspijs
  • ½ – 1 ei, losgeklopt
  • 5 à 6 grote goudrenetten of jonagolds, in partjes
  • 2 tl kaneel
  • 3 el custardpoeder
  • 2-4 el witte of bruine basterdsuiker
  • 60 gr donkere rozijnen
  • Voor de kruimels
  • 120 gr bloem
  • 80 gr suiker
  • snuf zout
  • 80 gr boter, koud
  • Verder nodig
  • boter, om in te vetten
  • poedersuiker, om te bestuiven

Appelkruimeltaart maken

Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed er een samenhangend deeg van. Kneed vooral niet te lang: zodra je een bal van het deeg kunt vormen, is het goed. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een springvorm van 24 centimeter doorsnede in met boter en bekleed de bodem met een stuk bakpapier. Kneed het deeg nog kort door en rol het deeg uit tot een dikte van 4 millimeter. Bekleed hiermee de bodem en zijkant van de springvorm.

Appelkruimeltaart recept | Rutger Bakt (7)

Vulling maken voor appelkruimeltaart

Meng het amandelspijs met het ei, tot het makkelijk smeerbaar is en verdeel dit over de bodem. Doe de appelpartjes in een kom en meng deze met de kaneel, het custardpoeder en de basterdsuiker. Voeg als alles goed gemengd is de rozijnen toe en doe de appelvulling in de taartvorm. Druk de appelvulling stevig aan, dit is erg belangrijk.

Kruimeldeeg maken

Meng voor de kruimels de bloem, de suiker en een snuf zout in een kom en doe daar de in blokjes gesneden boter bij. Maak hier met je vingers een kruimelig deeg van. Verdeel de kruimels over de taart.

Appelkruimeltaart bakken

Bak de appelkruimeltaart in 65 tot 80 minuten goudbruin. Indien je oven beschikt over de functie ‘alleen onderwarmte’, gebruik die dan de laatste tien minuten zodat de bodem echt goed gaar is. Als de bovenkant van de taart te donker dreigt te worden, bedek deze dan met een stuk aluminiumfolie.

Laat de taart volledig afkoelen voordat je de springvorm verwijdert. Bestuif de taart voor het serveren met poedersuiker.

Foto’s: Erik Spronk

Gerelateerd

Geef jouw beoordeling!

Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (46)

Dory2017-05-30 08:17:20

Hoi Rutger,
Kun je de spijs vervangen door een laagje banketbakkersroom en die meebakken?
Groetjes

Beantwoorden

DO

Rutger2017-05-30 09:38:54

Volgens mij kan dat ook heel goed! Klinkt lekker!

Beantwoorden

Appelkruimeltaart recept | Rutger Bakt (8)

Timon2020-05-24 18:26:55

Hoe ontstaat de kruimels

Beantwoorden

TI

Rutger2020-05-25 18:43:07

Door alle ingredienten te mengen tot een kruimeldeeg.

Beantwoorden

Appelkruimeltaart recept | Rutger Bakt (9)

Adrie2017-05-30 08:49:12

Wat is het doel van de custard poeder?

Beantwoorden

AD

Rutger2017-05-30 09:38:25

Dat neemt het vrijgekomen vocht uit de appels op en bindt het. Daardoor heb je minder snel een zompige bodem.

Beantwoorden

Appelkruimeltaart recept | Rutger Bakt (10)

simonette2017-09-03 15:54:03

ik gebruik op de bodem van appeltaart altijd een laagje gebroken kaneelbiscuitjes. blijft ie mooi droog.

Beantwoorden

SI

Rutger2017-09-10 15:20:52

Goede tip! Dankje!

Beantwoorden

Appelkruimeltaart recept | Rutger Bakt (11)

Miranda van dijk2017-05-30 10:49:30

Ik hou niet van spijs kan je ook banketbakkersroom op de bodem smeren.

Beantwoorden

MI

Rutger2017-05-30 21:10:52

Dat kan. Je kan ook cakekruimels, speculaaskruimels, verkruimelde bitterkoekjes of wat paneermeel gebruiken.

Beantwoorden

Appelkruimeltaart recept | Rutger Bakt (12)

Jonna@burgertrutjesNL2017-05-31 06:52:24

Oeh, dit is toch wel een van mijn lievelingstaarten. Maak hem regelmatig, alleen dan zonder de spijs

Beantwoorden

JO

Sonja2017-06-07 19:27:13

Hoi Rutger,
Wat doe ik met het resterende (1/4) deeg. Want ik lees dat ik apart de kruimels maak?!

Beantwoorden

SO

Rutger2017-06-11 22:09:01

Je kan er een klein extra appeltaartje van maken of bijvoorbeeld koekjes uit steken.

Beantwoorden

Appelkruimeltaart recept | Rutger Bakt (13)

karin2017-07-28 10:06:42

hi rutger.
mijn ervaring is dat kruimeldeeg snel sompig wordt... eigenlijk vind ik het veel lekkerder maar omdat we de taart niet zo snel opeten is de volgende dag het verse er wel af. hoe is jouw ervaring met dit recept?
we willen zo een appeltaart maken maar twijfel nog even over de versie ?

Beantwoorden

KA

Rutger2017-07-31 08:13:53

Hoi. De kruimels zijn inderdaad de dag van het bakken het knapperigst. Door het vocht in de appels zijn ze de volgende dag niet meer zo knapperig, maar dat heb je ook met de traditionele deegslierten op een appeltaart, die zijn na een dag ook minder knapperig.

Beantwoorden

Appelkruimeltaart recept | Rutger Bakt (14)

karin2017-07-31 09:32:06

hi. het is inmiddels getest en geproefd. de kruimels werden eigenlijk helemaal niet echt sompig. za gebakken. gisteren nog echt knapperig. vandaag laatste stukje. wij vinden het helemaal perfect met kruimels!

Beantwoorden

KA

Rutger2017-08-01 16:38:45

Goed om te horen!

Beantwoorden

Appelkruimeltaart recept | Rutger Bakt (15)

Annelies2017-09-02 14:29:16

Hoi Rutger, kan je voor het deeg zelfrijzend bakmeel gebruiken? Kan ik de taart ook invriezen, want we gaan een weekendje weg en als ik hem donderdag maak is hij zondag zacht natuurlijk.

Beantwoorden

AN

Rutger2017-09-10 15:31:45

Hoi. Je kunt er zelfrijzend bakmeel voor gebruiken, maar dan is de verhouding bakpoeder/bloem wel wat anders. Het bakpoeder kun je dat achterwege laten natuurlijk. De taart is in te vriezen, maar blijft versgebakken altijd het lekkerst!

Beantwoorden

Appelkruimeltaart recept | Rutger Bakt (16)

Gem2017-09-02 15:30:35

Hoi Rutger, ik heb de appeltaart gemaakt en hij was heerlijk. Enige wat ik onduidelijk vind aan het recept is 1/2 Citroën, rasp. Dan weet ik niet of er bedoeld wordt om zowel de sap als de rasp vd citroen te gebruiken of alleen de rasp? Ik heb beide nu gedaan waardoor achteraf ( na t maken van de aardbeienslof n dezelfde fout te hebben gemaakt) blijkt dat de sap niet van toepassing was. Misschien ligt t wel aan mij dat kan evenzogoed maar dacht ik deel t even;)

Beantwoorden

GE

Rutger2017-09-10 15:30:33

Hoi Gem. Goed dat je het zegt. Met 1/2 citroen, rasp bedoel ik inderdaad alleen de rasp van een citroen. Als ook het sap nodig is vermeld ik dat er altijd bij.

Beantwoorden

Appelkruimeltaart recept | Rutger Bakt (17)

Marjo Kivit2017-10-11 11:52:35

Hoi Rutger.

Kan ik in deze appeltaart dulche de leche gebruiken in plaats van de spijs.

Beantwoorden

MA

Alexandra2017-11-15 08:51:15

Hoi Rutger. Super recept! Ik had 0.7x het deeg recept gemaakt om geen restjes over te houden. De tip van custardpoeder werkt erg goed. Deze appeltaart gaat vaker gemaakt worden.

Beantwoorden

AL

Rutger2017-11-19 21:49:00

Heel leuk om te horen! Geniet er van!

Beantwoorden

Appelkruimeltaart recept | Rutger Bakt (18)

Ivy2020-10-06 10:23:34

ZIET HET ER LEKKER UIT!
🎂🎂🎂🎂🎂🎂🎂🎂🎂🎂🎂🎂🎂🎂🎂

Beantwoorden

IV

mathijs2017-11-19 21:57:38

Het was een heerlijke taart, citroensap over de appel en geen ei maakten deze nog lekkerder! Super!

Beantwoorden

MA

Marieke2017-12-03 09:59:36

Hoi Rutger,

Bij mij worden de kruimels niet erg goudkleurig, eigenlijk blijven ze eerder heel licht van kleur. Mijn oven kan helaas niet op onder/bovenwarmte. Alleen hetelucht, of enkel onder óf bovenwarmte icm hetelucht. Ik heb hem gebakken op hetelucht, en de laatste 10 minuten hetelucht+onderwarmte. Zou dit een nadelig effect hebben op de kruimels?

Beantwoorden

MA

Rutger2017-12-12 12:19:46

Wat gek dat je oven niet zowel op onder- als bovenwarmte kan. Je kan hem op het eind nog wat extra bovenwarmte geven tot ze een mooie kleur hebben. Omdat elke oven anders is is het toch altijd zoeken en uitproberen wat het beste werkt.

Beantwoorden

Appelkruimeltaart recept | Rutger Bakt (19)

Astrid2017-12-14 20:00:45

Ik heb de appeltaart gisteren ook gemaakt nadat hij een eerdere keer perfect gelukt was. Nu is de rand en ook wel de bodem aan de harde kant. Zou dit komen doordat hij dan te lang in de oven is geweest? Of kan het ook een andere oorzaak hebben?

Beantwoorden

AS

Rutger2017-12-18 01:25:26

Het kan doordat hij te lang in de oven stond, doordat de oven te heet was of doordat de taart op de hete lucht stand gebakken is. Ik ga er vanuit dat je alles goed hebt afgewogen, dus daar kan het niet aan liggen. Het soort appels kan ook meespelen. Soms komt er meer vocht vrij uit de appels dan andere keren, dat ook invloed heeft op de hardheid van het deeg.

Beantwoorden

Appelkruimeltaart recept | Rutger Bakt (20)

Astrid2017-12-18 18:52:24

Bedankt voor je reactie ik heb alles idd afgewogen ik denk dat het dan een mix is van te lang en te hoog. De smaak was verder wel goed alleen de te harde rand. Volgende keerniets beter opletten dus.

Beantwoorden

AS

Inge2018-02-27 15:59:41

Deze taart gaat richting perfectie :D Jammmmm!!

Beantwoorden

IN

Rutger2018-03-04 21:32:53

Goed om te horen!

Beantwoorden

Appelkruimeltaart recept | Rutger Bakt (21)

Laura2018-03-11 14:52:51

Mjam, die was lekker zeg!! Bedankt voor het recept.

Beantwoorden

LA

Rutger2018-03-19 12:10:50

Graag gedaan!

Beantwoorden

Appelkruimeltaart recept | Rutger Bakt (22)

Nina2018-06-06 13:58:40

Hoe voorkom ik dat de kruimellaag niet een grote koek wordt? Minder boter? Lagere temperatuur?

Beantwoorden

NI

Rutger2018-06-10 12:30:06

Minder boter of de kruimels in de vriezer voordat je ze over de taart verdeelt.

Beantwoorden

Appelkruimeltaart recept | Rutger Bakt (23)

Nokkie2018-06-30 17:17:38

Dag, dank je wel voor het delen van het uitgebreide recept. Bewaar je de taart buiten de koelkast? En hoe lang kan je de taart bewaren en op welke manier (folie/doos enz.).

Beantwoorden

NO

Rutger2018-07-09 08:03:18

Als ik de taart de volgende dag ga eten bewaar ik hem het liefst op kamertemperatuur. Om hem langer te bewaren moet hij wel in de koelkast of kun je de taart (eventueel al gesneden in punten en verpakt in plastic) invriezen. Behalve in de vriezer kun je de taart bewaren in de springvorm met folie erover.

Beantwoorden

Appelkruimeltaart recept | Rutger Bakt (24)

William2018-07-04 10:46:34

Superlekkere taart!
Ik ben ook erg nieuwsgierig naar wat Nokkie vraagt....
Hoe bewaar je nou een zelfgebakken appeltaart als je hem bijvoorbeeld vandaag bakt en morgen wil eten?

Beantwoorden

WI

Rutger2018-07-09 07:51:34

Zelf bewaar ik een appeltaart het liefst in de vorm (afgedekt natuurlijk) op kamertemperatuur. Wil je de taart langer bewaren, dan zou ik hem wel in de koelkast zetten of invriezen.

Beantwoorden

Appelkruimeltaart recept | Rutger Bakt (25)

Jeanette2018-07-12 04:35:15

Hoi ik ben je recwept nu aan het maken en heb net eerst zelf amandel spijs gemaakt en het deeg ligt net in de ijskast... kan niet wachten om te proeven en kijken wat mijn man ervan vind vanavond : P appeltaart is zijn favorite dus echt heel nieuwsgierig hoe deze uitvalt, maar klint en ziet er lekker uit wat je laat zien.

En als mijn appeltaarten of andere taart/cakes niet meer zo knasperig zijn kun je het gewoon even onder de grill zetten of even opwarmen in de oven, nooit problemen met soppige tops.

Beantwoorden

JE

Rutger2018-07-16 08:45:42

Goede tip! En heerlijk de appeltaart met zelfgemaakt amandelspijs!

Beantwoorden

Appelkruimeltaart recept | Rutger Bakt (26)

Marlies2018-08-09 08:38:05

Hoi Rutger, zijn de kruimels ook invriesbaar?

Beantwoorden

MA

Rutger2018-08-13 00:04:52

Bedoel je gebakken (met taart en al) of ongebakken? Beide zijn mogelijk.

Beantwoorden

Appelkruimeltaart recept | Rutger Bakt (27)

Marlies2018-08-17 14:21:58

Niet gebakken bedoelde ik inderdaad :-) Dank voor je reactie!

Beantwoorden

MA

Jozianne2018-08-30 21:58:57

Kan ik deze taart ook op een bakplaat maken? De plaat is 4cm hoog. Houd ik dan dezelfde vaktijdschrift aan?

Beantwoorden

JO

Rutger2018-09-16 13:34:26

Dat moet kunnen, maar je moet wel even experimenteren met de hoeveelheid deeg/vulling en de baktijd. Ik heb het nog niet geprobeerd, dus kan er geen goed antwoord op geven.

Beantwoorden

Appelkruimeltaart recept | Rutger Bakt (28)

Jozianne2018-08-30 22:00:20

Sorry ik bedoel baktijd i.p.v. vaktijdschrift

Beantwoorden

JO

Eva Danschutter2018-11-12 20:01:46

Wat is custardpoeder?

Beantwoorden

EV

Rutger2018-11-19 14:45:57

Een poeder waar normaal vla of pudding mee gemaakt wordt. Het bindt de vulling van de appeltaart. Je vindt het in de supermarkt bij de bakspullen.

Beantwoorden

Appelkruimeltaart recept | Rutger Bakt (29)

Benjamin2018-12-13 18:44:34

Is het mogelijk om de deeg 1 dag van te voren te maken en de volgende dag de taart verder af te maken? Of blijft het deeg dan niet goed?

Beantwoorden

BE

Rutger2018-12-17 08:47:45

ja dat kan zeker! Je kunt zelfs de vorm al bekleden met deeg en deze afgedekt in de koelkast zetten. Ook de kruimels kun je al een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren.

Beantwoorden

Appelkruimeltaart recept | Rutger Bakt (30)

melika02@hotmail.com2019-02-03 17:56:30

Hallo Rutger

Is dit recept ook geschikt voor een vlaai vorm?

Beantwoorden

ME

Rutger2019-02-11 10:47:07

Voor een appelrkuimelvlaai gebruik ik een ander recept. Die vind je terug in mijn boek Bakbijbel.

Beantwoorden

Appelkruimeltaart recept | Rutger Bakt (31)

Mirella2019-06-19 16:02:10

Als ik hier mini-appeltaartjes van wil maken, hoelang moeten ze dan in de oven?

Beantwoorden

MI

Rutger2019-06-24 16:43:18

Ik zou zeggen zo'n 45 minuten op 175, maar het is wel een kwestie van uitproberen de eerste keer.

Beantwoorden

Appelkruimeltaart recept | Rutger Bakt (32)

Sylvia2019-07-19 13:45:56

Hallo,

Is het voor de taart het beste als ik hem op onder- en bovenwarmte bak in de oven ipv op hetelucht-stand?

Groet,
Sylvia

Beantwoorden

SY

Rutger2019-07-21 14:23:36

Dat heeft mijn voorkeur voor deze taart wel ja. Door de taart iets lager in de oven te plaatsen kun je dan ook zorgen dat de bodem net iets meer warmte krijgt, zodat deze goed gaar wordt.

Beantwoorden

Appelkruimeltaart recept | Rutger Bakt (33)

jennifer2019-10-19 08:04:29

op hoeveel graden

Beantwoorden

JE

Rutger2019-10-21 12:58:26

Zoals in het recept staat, op 180 graden.

Beantwoorden

Appelkruimeltaart recept | Rutger Bakt (34)

Ivy2020-10-05 15:14:01

LEKKER!!

Beantwoorden

IV

Dara2022-09-24 13:18:56

Je moet het egt proberen .

Beantwoorden

DA

Dara2022-09-24 13:17:14

Ja het is een super lekkere taart .

Beantwoorden

DA

Julia2020-11-21 12:09:16

welke helft van de ei?

Beantwoorden

JU

Rutger2020-11-22 09:31:39

Je klopt het ei lso en gebruikt daar de helft van, zo'n 25 gram. Dus zowel van het eiwit als van de dooier.

Beantwoorden

Appelkruimeltaart recept | Rutger Bakt (35)

Meganne2021-02-25 04:02:45

gemakkelijk en lekker, top recept !!!

Beantwoorden

ME

Willem.2021-04-09 18:38:55

Top recept.

Beantwoorden

WI

Olivia2021-07-09 10:56:12

Als ik 3/4 van het deeg voor bodem en randen gebruik, maak ik dan nog nieuw deeg voor de kruimels?

Beantwoorden

OL

Rutger2021-07-13 09:24:28

Ja, de verhouding van het deeg is net anders.

Beantwoorden

Appelkruimeltaart recept | Rutger Bakt (36)

Karin2021-07-18 18:04:50

Lekker recept, alleen was bij ons de baktijd veel korter dan in het recept: 45 min.
Volgende keer maak ik minder deeg, want er was best veel over, waar we koekjes van gaan maken.

Beantwoorden

KA

Jona2021-08-12 11:01:07

HEERLIJK! Een super receptje, de taart is hier héél geliefd en zal nog veel klaar gemaakt worden!

Beantwoorden

JO

Resa2021-08-25 23:23:49

Kun je de hele taart maken en de volgende dag afbakken?

Beantwoorden

RE

Rutger2021-09-13 09:18:48

Dat is geen succes, de appel verliest dan teveel vocht, waardoor de bodem niet lekker bakt.

Beantwoorden

Appelkruimeltaart recept | Rutger Bakt (37)

Theo2021-09-03 15:25:19

Wat wordt met rest van het deeg gedaan 1/4 deel ????.

Beantwoorden

TH

Rutger2021-09-13 08:25:35

Zie de intro: Je houdt trouwens een heel klein beetje appeltaartdeeg over, omdat er bovenop geen deeg maar kruimels komen. Daar kun je nog een kleine mini appeltaartje van maken!

Beantwoorden

Appelkruimeltaart recept | Rutger Bakt (38)

Armanda2021-10-26 17:32:27

Heerijk!! Echt een aanrader :-)

Beantwoorden

AR

Simone2021-10-29 10:35:31

Kan je de taart ook maken zonder amandelspijs?

Beantwoorden

SI

Rutger2021-11-01 09:29:47

Dat kan prima. Strooi dan wel wat paneermeel of bijvoorbeeld verkruimelde speculaasjes op de bodem.

Beantwoorden

Appelkruimeltaart recept | Rutger Bakt (39)

Mickey2021-11-22 17:58:44

Ik heb hier in Amerika geen amandelspijs of dat soort koekjes. Wat kan ik gebruiken? En is de custard poeder een must of kan ik dat vervangen of weglaten? Thanks!@

Beantwoorden

MI

Rutger2021-11-25 14:34:17

Je kunt zelf amandelspijs maken (Recpet staat op mijn site) of andere koekjes gebruiken. Custardpoeder bindt het vrijkomende vocht, je kunt ook wat maizena gebruiken.

Beantwoorden

Appelkruimeltaart recept | Rutger Bakt (40)

Sabine2022-01-14 15:04:09

Hallo,

Ik wil deze taart gaan maken dit weekend, maar heb een inbouw hete lucht oven. Kan het dan wel op dezelfde temperatuur, maar dan minder lang laten bakken?

Groetjes Sabine

Beantwoorden

SA

Rutger2022-01-17 08:13:06

Hoi. Hier lees je alles over de oventemperatuur: https://rutgerbakt.nl/faq-veelgestelde-vragen/

Beantwoorden

Appelkruimeltaart recept | Rutger Bakt (41)

anneke reilman2022-07-18 15:52:49

Hoi Rutger,

Wat een prachtig recept zeg!. Heb deze vanmiddag gemaakt en staat nu af te koelen.
85 min gebakken in de heteluchtoven op 180 graden. Daarna een treetje hoger gezet voor 10 minuten voor de bovenkant. Tks!

Beantwoorden

AN

Jasper2022-08-18 18:47:26

mijn deeg valt uit elkaar wanneer ik het oppak, ik heb het zeker een uur in de koelkast laten liggen, waarschijnlijk nog wel langer.

wat doe ik verkeerd?

Beantwoorden

JA

Rutger2022-09-14 21:04:30

Hoi Jasper. Lees even dit artikel, daar staat alles over het uitrollen van deeg: https://rutgerbakt.nl/bakhulp/deeg-uitrollen-bakhulp/

Beantwoorden

Appelkruimeltaart recept | Rutger Bakt (42)

Chantal2022-08-18 19:04:46

Kun je ook kant en klaar spijs gebruiken? Of weglaten? Of ergens anders door vervangen?

Beantwoorden

CH

Rutger2022-09-14 21:04:10

Dat kan ook prima.

Beantwoorden

Appelkruimeltaart recept | Rutger Bakt (43)

Marjolein2022-08-27 08:58:48

Ook mijn deeg valt volledig uit elkaar na een nacht in de koelkast...

Beantwoorden

MA

Rutger2022-09-14 20:28:50

Lees even dit artikel, daar staat alles uitgelegd: https://rutgerbakt.nl/bakhulp/deeg-uitrollen-bakhulp/

Beantwoorden

Appelkruimeltaart recept | Rutger Bakt (44)

Tara2022-10-07 21:34:13

Gemaakt volgens recept. zeker smakelijk maar ik heb het idee dat ik het zelf met wat minder suiker lekkerder vind dus daar ga ik eens even mee spelen. Verder vind ik het een heerlijke appeltaart! Hij is gok ik in onze oven met een uurtje wel klaar.

Beantwoorden

TA

U kunt niet meer reageren.

Appelkruimeltaart recept | Rutger Bakt (45)

Appelkruimeltaart recept | Rutger Bakt (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Melvina Ondricka

Last Updated:

Views: 6606

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Melvina Ondricka

Birthday: 2000-12-23

Address: Suite 382 139 Shaniqua Locks, Paulaborough, UT 90498

Phone: +636383657021

Job: Dynamic Government Specialist

Hobby: Kite flying, Watching movies, Knitting, Model building, Reading, Wood carving, Paintball

Introduction: My name is Melvina Ondricka, I am a helpful, fancy, friendly, innocent, outstanding, courageous, thoughtful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.