7x de beste gezichtsolie op de markt voor een stralende huid (2024)

Want wie wilt er nou geen glowy skin?

Door Alycia May Tennekes

7x de beste gezichtsolie op de markt voor een stralende huid (1)

Op zoek naar de beste gezichtsolie? Het hebben van een glowy skin is iets waar we allemaal stiekem wel van dromen. Waar het voor de een de normaalste zaak van de wereld is, is het voor de ander net wat moeilijker om om een stralende huid te creëren. Gelukkig kent 2023 veel verschillende trucjes om je te helpen bij het vinden van de juiste skin care routine. Het gebruik van gezichtsolie (voor de droge huid extra fijn) is er daar één van. Waar is gezichtsolie goed voor? Nou, gezichtsolie is goed om je huid te hydrateren, veroudering tegen te gaan, oneffenheden te verminderen en de huid te beschermen. Genoeg redenen dus om dieper te duiken in de wereld van de gezichtsolies.

Wat is de beste gezichtsolie?

Er zijn veel verschillende opties op de markt als het gaat om gezichtsolie. Dit komt natuurlijk omdat er veel verschillende soorten huidtypes zijn. Elke huid is uniek, dus de 'beste' olie kan verschillen van persoon tot persoon. Wel zijn er bepaalde soorten oliën die er bekend om staan fijn te werken voor het gezicht. Zo is arganolie erg populair, omdat het hydraterende en herstellende eigenschappen heeft. Ook is rozenbottel-olie een liefhebber omdat het littekens, pigmentatie en donkere vlekken helpt te verminderen. Als laatste is jojoba-olie ook een veel gekozen optie, omdat het geschikt is voor alle huidtypes en verstopping van poriën kan voorkomen.

Gezichtsolie voor de gevoelige huid

Mensen met een gevoelige huid hebben vaak zorgen over het gebruik van nieuwe producten, maar een goede gezichtsolie kan vaak wonderen doen. Het kiezen van een lichte, niet-bewerkte olie zoals jojobaolie of arganolie kan de gevoelige huid kalmeren zonder irritatie te veroorzaken. Het is wel een goed idee om de olie altijd nog even te testen voordat je je hele gezicht ermee insmeert. Enfin, Cosmo zet de beste gezichtsolies van dit moment voor je op een rij.

7x de beste gezichtsolie op de markt voor een stralende huid

Fiber mascara: de 7 favorieten van de Cosmo-redactie >

1

De Tuinen 100% Pure Argan Huidolie

7x de beste gezichtsolie op de markt voor een stralende huid (2)

1

De Tuinen 100% Pure Argan Huidolie

Als eerste in dit rijtje beste gezichtsolies: 100% Pure Arganolie van De Tuinen. Deze arganolie is handgeperst in Marokko en is bedoeld voor intensieve verzorging van het hele lichaam. Je kunt het dus voor je gezicht, lichaam én haar gebruiken. Het hoge gehalte aan antioxidanten en natuurlijke vitamine E in arganolie hydrateren én helpen rimpelvorming te vertragen.

De Virgin Marula Oil is als een revalidatie voor je huid. De gezichtsolie, perfect voor de droge huid, is rijk aan essentiële antioxidanten en omega 6 en 9, voedt en balanceert marula terwijl het een jeugdige glans herstelt en in zijn puurste vorm blijft.

Lees ook: Wil jij een BB cream shoppen? Dit zijn de 6 allerbeste BB creams voor een stralende look >

3

The Ordinary - Pressed Rose Hip Seed Oil

7x de beste gezichtsolie op de markt voor een stralende huid (4)

3

The Ordinary - Pressed Rose Hip Seed Oil

Deze gezichtsolie van The Ordinary beschikt over een dagelijkse ondersteuningsformule voor alle huidtypes. Het is een puur, duurzaam geproduceerd, organisch en koudgeperst rozenbottelzaad-olie. Deze goede gezichtsolie ondersteunt de gezonde huid en richt zich op dehydratatie, dofheid, tekenen van veroudering.

Advertentie - Lees hieronder verder

4

e.l.f - All The Feels Facial Oil

7x de beste gezichtsolie op de markt voor een stralende huid (5)

4

e.l.f - All The Feels Facial Oil

Nu met 15% korting

Deze lichte, niet vette All The Feels Facial Oil van e.l.f. Cosmetics is verrijkt met hennepzaadolie van 'cannabis sativa'' voor gewichtloze, en toch doeltreffende hydratatie. De gezichtsolie heeft een formule die rijk is aan aminozuren die de huid helpt te voeden, hydrateren en conditioneren.

Meer voor jou: Dagcrème voor een droge huid: dit zijn de 9 fijnste crèmes >

5

Clarins - Blue Orchid Treatment Oil

7x de beste gezichtsolie op de markt voor een stralende huid (6)

5

Clarins - Blue Orchid Treatment Oil

De Clarins Huile Orchidée Bleue gezichtsolie van 100% pure plantenextracten is een verzorging die de uitgedroogde huid vitaliseert, verfrist en laat stralen. De samenstelling van blauwe orchidee-extract en etherische patchoeli olie verfrist en revitaliseert de vermoeide huid. De verzorgende hazelnootolie voorkomt uitdroging en versoepelt voor een fluweelzachte huid.

6

Weleda Gezichtsolie Verzachtend

7x de beste gezichtsolie op de markt voor een stralende huid (7)

6

Weleda Gezichtsolie Verzachtend

Nu met 25% korting

Deze fijne gezichtsolie van Weleda is 100% natuurlijk en perfect voor de droge, gevoelige huid. Hij is bovendien geschikt om make-up mee te verwijderen - en maakt je huid mega zacht dankzij de amandal-olie en sleedoornbloesems.

Advertentie - Lees hieronder verder

7

Biodermal - Renewing Face Oil

7x de beste gezichtsolie op de markt voor een stralende huid (8)

7

Biodermal - Renewing Face Oil

Nu met 45% korting

Deze beste gezichtsolie van Biodermal bevat een unieke mix van natuurlijke oliën. De huid wordt zacht en stralend door de hydraterende en beschermende werking van canola-olie en spireazaad-olie. De olie is verrijkt met vitaminen ter bescherming tegen externe invloeden, en geschikt voor alle huidtypen.

Wat je ook leuk zult vinden: Wat is nu écht de beste dagcrème? Dit zijn de favorieten van de Cosmo-redactie >

7x de beste gezichtsolie op de markt voor een stralende huid (9)

Alycia May Tennekes

Affiliate Editor

Alycia-May is Freelance Affiliate Editor voor Women’s Health, Men’s Health en Cosmopolitan. Ze heeft International Sports Management and Business gestudeerd en ook haar minor Trendwatching komt goed van pas. Naast haar hart voor mode en beauty, die tot uiting komt in de artikelen die ze schrijft, kun je haar ook vinden in de Rocycle Studios in Amsterdam waar ze haar passie voor muziek en sport samenbrengt in de lessen die ze daar geeft.

7x de beste gezichtsolie op de markt voor een stralende huid (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Prof. Nancy Dach

Last Updated:

Views: 6001

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. Nancy Dach

Birthday: 1993-08-23

Address: 569 Waelchi Ports, South Blainebury, LA 11589

Phone: +9958996486049

Job: Sales Manager

Hobby: Web surfing, Scuba diving, Mountaineering, Writing, Sailing, Dance, Blacksmithing

Introduction: My name is Prof. Nancy Dach, I am a lively, joyous, courageous, lovely, tender, charming, open person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.