Om je vingers bij af te likken
Vond je onze (mini) Indische balletjes lekker? Dan ga je bij deze Indische gehaktballetjes in mild-pittige ketjapsaus zeker ook je vingers aflikken. Mmmm! Lekker als (warm) borrelhapje of als onderdeel van je rijsttafel. Succes gegarandeerd.
Indische balletjes in mild-pittige ketjapsaus
Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.7/5
( 478 keer gestemd )
Ingrediënten
- 300 g half-om-half gehakt
- 4 sjalotten
- 4 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 1 ei
- 1/2 runderbouillon blokje
- 5 el ketjap manis
- 4 el paneermeel
- 3 el tomatenketchup
- 2 el maizena
- 1 el gula djawa (of bruine basterdsuiker)
- 1 tl djahé
- 1 tl sambal oelek
- Snuf nootmuskaat
- Zonnebloemolie
Zo maak je het
- Kneed in een kom 300 g half-om-half gehakt met 1 el ketjap manis, 1 ei, een snuf nootmuskaat, 1 tl sambal oelek, circa 4 el paneermeel, 2 ragfijn gesneden sjalotten, 2 ragfijn gesneden tenen knoflook en een suf zout en peper.
- Maak hier vervolgens balletjes van. Je kan zelf bepalen hoe groot. Ik maak ze altijd circa 20 gram per stuk. Dat is ongeveer zo groot als een bitterbal.
- Bak de balletjes rondom gaar en bruin op matig vuur in een scheut zonnebloemolie.
- Maak ondertussen de saus door 2 (kleine) sjalotten, 2 tenen knoflook en 1 rode peper (met of zonder zaad) ragfijn te snijden (of gebruik de foodprocessor) en deze even kort aan te fruiten in een pan met wat olie.
- Voeg vervolgens 4 el ketjap manis, 3 el ketchup, 1 tl djahé, 1 el gula djawa (of bruine basterdsuiker) toe en meng goed door elkaar.
- Voeg nu 200 ml water toe en een 1/2 verkruimeld runderbouillonblokje. Breng tegen de kook aan. Meng hier in etappes 2 el maizena door (eerst even oplossen in een beetje water) zodat de saus wat gaat binden.
- Giet de saus zodra deze de gewenste dikte heeft bij de balletjes en laat nog even kort op laag vuur sudderen. That's it!
AperitiefhapjeKetjap manisDjahéSambal oelekGula djawaIndischGehaktEierenRode peper
SmaakMenutie
Wij zijn Tim & Erik van SmaakMenutie en delen hier onze állerlekkerste recepten die iedereen kan maken. Van Indische familierecepten tot Franse klassiekers. Kortom, jouw dagelijkse menutie! Nieuwsgierig naar wie wij zijn? Klik dan hier.
114 reacties
Emanuelle14 september 2018 - 18:06
Echt een top recept. Heerlijk! Manlief en de kinderen ook bleven er van eten. Ik ook trouwens 😉
Reply
SmaakMenutie15 september 2018 - 10:40
Hoi Emanuelle, wat onwijs leuk om te horen! Ja, het is een heerlijk recept dat het ook bij de kids goed doet 🙂
Reply
John6 oktober 2020 - 16:14
Op bezoek in Frankrijk dit recept, naast nasi en spitskoolrecept, deze balletjes gemaakt voor vrienden.
Ik kreeg veel complimenten, hetgeen duidelijk bleek omdat alle balletjes op waren.
Reply
SmaakMenutie7 oktober 2020 - 10:48
Haha dat horen we graag John, leuk!! 🙂
Reply
Wilma14 september 2021 - 15:06
Maak deze vaak maar dan met kipgehakt heerlijk
Reply
Willem9 juli 2022 - 11:59
Wat een heerlijk recept.ook in 2022.gemaakt mer Hereford rundsgehakt.TOP.
Peter4 juni 2023 - 18:18
Geweldig gegeten van jullie recept. Eenmaal begonnen was er geen weg terug, alles dus op. Probeer heel vaak iets wat jullie aangeven en krijg iedere keer complimenten van de mee- eters. Bedankt mannen 😉
Reply
Lisanne10 december 2022 - 09:41
Gister gemaakt 2 kilo aan balletjes voor het familie diner Sinterkerstenoudennieuw, het was heerlijk en alles was op 🙂
Reply
Rita27 november 2023 - 13:06
Hai Lisanne,
Ik wil ook 2 kg gaan gebruiken…..heb je nog ingrediënten aangepast of gewoon alles verdubbeld?
Bedankt alvast! 😀
Reply
Judy17 oktober 2020 - 14:33
Ooh, dit ruikt lekker. Ik heb het net gemaakt
voor morgen bij de rijsttafel. Dankjewel voor het recept!
Reply
SmaakMenutie18 oktober 2020 - 13:23
Lekker Judy, geniet van de rijsttafel! 🙂
Reply
Franke12 oktober 2021 - 23:14
Super recept! ben het nu voor de 2e keer aan’t maken, samen met een bami goreng recept van iemand anders! helemaal top en makkelijk, dank je wel!
Reply
R. Bernardus18 december 2018 - 13:21
Ik vraag me af of 300 gram gehakt niet te weinig is gezien de hoeveelheid knoflook en sjalotjes?
Reply
SmaakMenutie19 december 2018 - 09:03
Nee hoor! Maar als je meer gehakt gebruikt kan je de hoeveelheid knoflook en sjalotjes gelijk houden. Groet, Erik- SmaakMenutie
Reply
Arie den Toom11 maart 2021 - 11:59
Zou zomaar een vraag van een Hollander kunnen zijn.
Reply
Manon31 maart 2023 - 13:54
Gemaakt voor op een spiesje met paprika en ui op de bbq. Saus later overheen geschonken. Was super, iedereen vond t erg lekker!
Reply
Simone3 maart 2024 - 13:42
Heb deze balletjes al vaak gemaakt! Zo vreselijk lekker.
Reply
Magda29 januari 2019 - 17:18
Heerlijk,, gebruik een pond rundergehakt , iets meer sambal en ketjap in het gehaktmengsel, maar zeer smakelijk en makkelijk te maken!!!
Reply
SmaakMenutie30 januari 2019 - 09:00
Heerlijk Magda! Fijn dat ze in de smaak vielen 😀 Groet, Tim- SmaakMenutie
Reply
Angelique14 februari 2019 - 16:34
Ga ik snel eens maken in de slowcooker! Bedankt voor het recept 🙂
Reply
SmaakMenutie15 februari 2019 - 10:22
Hoi Angelique, lekker hoor! Kan heel goed in de slowcooker. Eet smakelijk 🙂 Groet, Erik- SmaakMenutie
Reply
Cindy4 juli 2021 - 12:07
Kan je deze een week voordat ze nodig zijn gemaakt worden om in te vriezen?
Reply
Joke12 april 2019 - 16:18
Heerlijke balletjes! Iedereen heeft ervan gesmuld. Moest gelijk balletjes maken voor het feestje van mijn dochter!
Reply
SmaakMenutie14 april 2019 - 13:06
Haha leuk om te horen Joke! Fijn dat ze in de smaak vielen 🙂
Reply
Angelique8 augustus 2019 - 09:08
Hééérlijk! wij hebben er ECHT van gesmuld! bedankt!
Reply
SmaakMenutie8 augustus 2019 - 09:56
Dankjewel voor je enthousiaste bericht Angelique, onwijs leuk om te horen! Uiteraard graag gedaan 😀
Reply
SmaakMenutie28 augustus 2019 - 14:22
Zoete! Succes 🙂
Reply
Cindy4 juli 2021 - 12:08
Kan je deze een week voordat ze nodig zijn gemaakt worden om in te vriezen?
Reply
SmaakMenutie5 juli 2021 - 10:32
Ja hoor Cindy! Langzaam weer opwarmen en eventueel wat vocht toevoegen
Reply
Sanneke18 september 2019 - 12:26
Na al de positieve reacties moet ik deze vanavond natuurlijk ook maken. Heb al heel wat recepten gemaakt van jullie site! Bedankt voor jullie makkelijke en smakelijke recepten!
Groetjes, Sanneke
Reply
SmaakMenutie19 september 2019 - 09:34
Moet je zeker doen Sanneke, deze balletjes zijn heerlijk! Leuk dat je zo enthousiast bent over onze recepten 🙂 Uiteraard heel graag gedaan! Groet, Erik
Reply
Marianne30 oktober 2019 - 12:28
Ben ze aan het maken, moet er geen zouten?
Reply
SmaakMenutie30 oktober 2019 - 12:31
Nee hoor, we gebruiken al voldoende kruiden die smaak geven 🙂
Reply
Judith18 november 2019 - 17:35
Heb je dit wel eens met kipgehakt gemaakt?
Reply
SmaakMenutie20 november 2019 - 11:02
Hi Judith, nee dat niet. Maar het zou heel goed kunnen! 🙂
Reply
Daan17 september 2022 - 19:45
Wat is lekker om hier bij te maken?
Reply
SmaakMenutie23 september 2022 - 14:55
Kies voor een lekker Indisch groentegerecht met rijst, maar je kan ze net goed als borrelhapje serveren hoor! 🙂
Reply
Judith22 november 2019 - 13:12
Zou je dit ook in de slow cooker kunnen maken?
Reply
SmaakMenutie22 november 2019 - 16:37
Hi Judith, dat lijkt ons wel! Maar hebben we geen ervaring mee 🙂
Reply
Slootweg2 december 2019 - 13:04
Is het mogelijk om deze balletjes met saus 1 dag van te voren te maken en op te warmen?
Reply
SmaakMenutie3 december 2019 - 10:20
Jahoor, zeker! Mocht de saus een beetje te dik geworden zijn, voeg dan gerust wat vocht toe. Succes!
Reply
Domenique18 december 2019 - 14:50
Hallo,gula djawa is dat suiker?als ik dat opzoek vind ik verschillende dingen…?
Reply
SmaakMenutie18 december 2019 - 16:07
Hoi Domenique, gula djawa is vloeibare palmsuikersiroop! Gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt of toko. Wij hebben altijd van het merk ‘Flower Brand’ in een glazen flesje. Succes!
Reply
Brenda13 april 2020 - 21:45
Heerlijk , had een dubbele portie gemaakt en is helemaal opgegaan. blij met dit heerlijke recept !!
Reply
SmaakMenutie14 april 2020 - 11:11
Dat is een groot compliment!! Dankjewel Brenda 🙂
Reply
Annette15 april 2020 - 11:27
Kan dit ook met rijst geserveerd worden?
Reply
SmaakMenutie15 april 2020 - 11:44
Uiteraard, doe er dan eventueel ook lekker wat atjar bij 🙂
Reply
Martin16 april 2020 - 13:30
Ik heb dit recept exact gevolgd en moet zeggen dat het verdomd lekker is als toevoeging van een rijsttafel. Het mag eigenlijk niet ontbreken. Bedankt voor ’t recept!
Reply
SmaakMenutie16 april 2020 - 13:52
Haha ja lekker hè! Fijn dat de balletjes in de smaak vielen Martin en uiteraard graag gedaan 🙂
Reply
Gaby26 april 2020 - 21:09
Beste mannen, ik kan maar 1 ding zeggen: jullie weten wat smaak is! Ze hebben hier vanavond gesmuld. Dank voor dit recept. Dochterlief gaf het een 10!
Reply
SmaakMenutie28 april 2020 - 09:31
Haha leuk om te horen Gaby, een groter compliment van kids kunnen we niet krijgen! 🙂
Reply
Jennifer1 mei 2020 - 12:21
Een Favoriet hier in huis! Mijn dochter vind ze ook om te smullen!! 🙂
Reply
SmaakMenutie1 mei 2020 - 12:22
Haha heel goed! 🙂
Reply
Jeannette16 juni 2020 - 12:25
Zou je het ook kunnen invriezen?
Zo ja moet de saus dan apart van de balletjes
Groetjes jeannette
Reply
SmaakMenutie16 juni 2020 - 19:15
Hoi Jeannette, ja hoor dat kan. De saus hoeft niet apart. Langzaam opwarmen en eventueel wat vocht (water en/of ketjap) toevoegen. Succes!
Reply
Marcel de Ruiter10 juni 2020 - 20:56
werkelijk waar ze zijn verrukkelijk
Reply
SmaakMenutie11 juni 2020 - 11:41
Leuk om te horen, fijn dat ze in de smaak vielen Marcel!
Reply
Jojo11 juni 2020 - 16:11
Hoi,
Ik wil dit graag wel een keer maken, maar ben niet zo’n topkok. Ik heb geen idee welke groenten ik hierbij kan serveren, hebben jullie nog tips? Wij houden graag van verse groentes.
Groet,
Jojo
Reply
SmaakMenutie12 juni 2020 - 10:46
Hoi Jojo, wij zouden deze balletjes serveren met rijst en atjar (https://smaakmenutie.nl/atjar-ketimoen-maken) Qua groenten kan je denken aan bijvoorbeeld sajoer boontjes (https://smaakmenutie.nl/sajoer-boontjes) of de frisse petjil (https://smaakmenutie.nl/petjil). Succes!
Reply
Corry25 juli 2020 - 15:20
Het gerecht van de Indische balletjes is verrukkelijk ook doorgegeven aan mijn dochter
Reply
SmaakMenutie27 juli 2020 - 10:40
Fijn dat de balletjes in de smaak vielen Corry! Hopelijk doet ze dat ook bij je dochter 🙂
Reply
Samantha29 augustus 2020 - 18:06
Ketjap manis? Of andere?
Reply
SmaakMenutie30 augustus 2020 - 15:40
Ketjap manis inderdaad Samantha!
Reply
Marquerite6 oktober 2020 - 18:43
Vreselijk lekker! Vooral met verse patat en zelfgemaakte coleslaw met daarin a’damse uien.
De volgende dag de balletjes op een broodje.
Niet dat ik over houd maar ik maak gewoon meer ?
Reply
SmaakMenutie7 oktober 2020 - 10:47
Haha verstandig! Fijn dat ze in de smaak vielen Marquerite!
Reply
Barbara23 november 2020 - 22:55
Super lekker recept. Deze ga ik zeker vaker gebruiken.
Reply
SmaakMenutie24 november 2020 - 09:59
Leuk Barbara, dat horen we graag! 🙂
Reply
harry19 december 2020 - 10:25
hallo! ik heb jullie gehaaktballen gemaakt, iets groter(golfbal) maar ze vallen een beetje uitelkaar in de pan!! iets meer bloem of maizena erbij??
Reply
SmaakMenutie20 december 2020 - 09:23
Hoi Harry, als de ballen uit elkaar vallen dan moet je wat extra paneermeel toevoegen. Het kan ook zijn dat de sjalot te grof is. Die moet echt heel fijn zijn
Reply
Debby9 januari 2021 - 09:37
Zo superlekker!!! Staan hier met regelmaat op het menu, lekker met sajoer boontjes en een beetje rijst! Kids eten dit ook erg graag!
Heb al meerdere recepten van jullie site gemaakt en alles even lekker!?
Reply
SmaakMenutie9 januari 2021 - 15:28
Erg leuk om te horen dat jij en je kids zo genieten van dit recept Debby! En dat onze anderen ook in de smaak vallen, fijn 🙂
Reply
Sylvia10 januari 2021 - 15:30
Met oud en nieuw voor het eerst gemaakt , super lekker, dus veeel te weinig. Vandaag een pan vol voor tijdens voetbalwedsrijd, hopelijk wordt het geen comfort food 😉
Reply
SmaakMenutie10 januari 2021 - 15:36
Haha lekker Sylvia! En ach, why not? 😉
Reply
Yvonne19 januari 2021 - 16:38
Alle ingrediënten in huis behalve de bruine suiker!!
Wordt de smaak heel anders als ik lichte Bastardsuiker gebruik?
Reply
SmaakMenutie19 januari 2021 - 16:49
Nee hoor, kan prima!
Reply
Geertje3 april 2021 - 10:03
Beste Tim & Erik,
Wil graag de Indische balletjes bereiden met 500g gehakt. Hoe doe ik dat met de overige ingrediënten, moet ik deze aanpassen?
Gr. Geertje
Reply
SmaakMenutie4 april 2021 - 13:27
Hi Geertje, lekker! Je kan ongeveer hetzelfde aanhouden. Alleen voor de saus wat extra ketchup en ketjap. Geniet ervan!
Reply
Louis Wallenburg4 mei 2021 - 18:47
Beste Tim en Erik, ik heb de laatste 15 jaar in de ijskeuken gestaan en dus veel ijs gemaakt, daar gingen de verhoudingen altijd door. Ik wil altijd weten waarom iets is zoals het is, dan kan ik er makkelijker mee werken. De vraag is waarom gelden deze verhoudingen (vlees – kruiden) niet bij gerechten, dat is toch niet eindeloos? Wanty hoe ga ik rekenen als ik bijv. 1500 gram wil maken?
Domme vraag, zou kunnen maar als ik het niet vraag dan weet ik het niet.
Bedankt
Reply
SmaakMenutie5 mei 2021 - 15:37
Beste Louis, wat leuk dat je in een ijskeuken hebt gestaan! Bij veel van onze recepten (en eigenlijk in het algemeen bij gebruik van diverse kruiden) kun je onze hoeveelheden aanhouden als richtlijn. Heel anders dus bij het bereiden van bijvoorbeeld brood, ijs of zoetwaar waarbij de ingrediënten heel nauw luisteren. Hoe vaker je het recept maakt hoe meer je hier je eigen twist aan zal geven. Alleen sommige kruiden zijn heel specifiek qua smaak. Als je bijvoorbeeld laospoeder of gemberpoeder gebruikt dan zal een snufje meer of minder niet direct grote invloed hebben. Daarentegen is kentjoer bijvoorbeeld een heel typerend kruid waarvan je het direct merkt als je hier meer van gebruikt. Daarnaast verschilt het ook sterk op welke manier het toegepast wordt. In een boemboe – die vaak nog aangefruit wordt – zal je merken dat de smaken soms ‘zachter’ worden. Zo ook met het gebruik van lomboks (rode pepers). Rauw zijn deze veel krachtiger dan wanneer ze (langer) worden gefruit. Lastig om hierin een vaste guideline te geven, maar ga er maar vanuit dat als je een Indisch recept maakt waar je eerst een boemboe maakt voor bijvoorbeeld groente of vlees dat je makkelijk 20-30% meer vlees of groenten kan toevoegen zonder dat je direct de kruidenmix aan hoeft te passen. Alleen is het wel nodig om soms wat extra vocht toe te voegen. Het is dus echt een kwestie van zelf wat experimenteren en proeven. En dat maakt het nu juist ook zo leuk! 🙂
Reply
Marianne16 mei 2021 - 19:41
Vanavond de balletjes gegeten; lekker! Deze gaat in de map bij de lekkere recepten. En dit maakt me nieuwsgierig naar de andere recepten op jullie site….
Reply
SmaakMenutie17 mei 2021 - 10:58
Leuk om te horen Marianne! Geniet van al onze andere recepten die je nog gaat maken 🙂
Reply
Ladydi12327 juni 2021 - 13:14
Vandaag de balletjes gemaakt voor bij de voetbal vanavond, wat zijn ze lekker!! Dank voor het delen van dit recept 👍🏻
Reply
SmaakMenutie28 juni 2021 - 10:27
Wat leuk! Fijn dat ze in de smaak vielen. Helaas hebben ze niet bijgedragen aan de winst 😉
Reply
Jennifer3 juli 2021 - 18:59
ik heb ze nu gemaakt en we gaan het zo proeven:)) met rijst en paksoi
Reply
SmaakMenutie5 juli 2021 - 10:31
Klinkt heerlijk Jennifer, hopelijk heb jullie ervan genoten 🙂
Reply
Ina19 december 2023 - 17:58
Hallo smaakmenuties
Wat een heerlijke balletjes, heb ze zojuist gemaakt met 400 gr halfom gehakt, ze smaken super! Als ik ze invries met de saus, moet ik ze dan eerst ontdooien voordat ik ze opwarm of kunnen ze bevroren met ietsje water in de magnetron? Hoor het graag!
Reply
SmaakMenutie20 december 2023 - 10:52
Hoi Ina, fijn dat de balletjes in de smaak vielen! Het lekkerste is om ze eerst langzaam te laten ontdooien. Bevroren opwarmen kan wel, maar heeft zeker niet de voorkeur. Geniet ervan!
Reply
Bonnie31 augustus 2021 - 16:48
Zo vaak gemaakt want ZOOO LEKKER, mijn pindas (man en kinderen) zijn er gek op! Als de balletjes op zijn gaat de saus over de rijst en smullen maar! Ben heel blij met jullie site, mijn man plaagt me niet meer dat ik niet Indonesisch kan koken haha.
Keep it up groetjes Bonnie
Reply
SmaakMenutie1 september 2021 - 10:54
Haha ontzettend leuk om te horen Bonnie! Fijn dat onze Indische recepten bij jou (en je man) in de smaak vallen 🙂
Reply
Daan8 september 2021 - 23:06
Hi!!
Kun je dit eventueel ook vooraf maken en later in de oven opwarmen? Hoeveel graden is handig dan?
Reply
SmaakMenutie10 september 2021 - 10:41
Hi Daan, ja kan het zeker vooraf maken en daarna gewoon weer even in de pan verwarmen (misschien moet er wat vocht bij). Maar het kan ook in de oven of magnetron. Succes!
Reply
Shirley28 november 2021 - 16:44
Ik heb de qwala djava vervangen door bruine suiker. Prima!
Reply
Kitty4 december 2021 - 12:18
Zooooo, deze zijn lekker! De rendang was al een favoriet maar deze nu ook, heerlijk!
Reply
Denise 199311 december 2021 - 15:25
Kan ik deze balletjes voorbereiden en daarna in een ovenschaal doen en in de oven even opwarmen?
Reply
SmaakMenutie11 december 2021 - 15:45
Ja hoor! Wel even afdekken anders verdampt er teveel vocht. Geniet ervan!
Reply
Miriam12 december 2021 - 20:23
Vandaag voor het eerst gemaakt. Net als het behaalde kampioenschap van Max zijn deze balletjes onvergetelijk 🤤 Ik heb de balletjes klaargemaakt in de airfryer en de saus apart. Tijdens de race heb ik de balletjes in de saus opgewarmd. Zowel oud als jong heeft ervan genoten. Dankjewel voor het heerlijke recept.
Reply
Am18 januari 2022 - 21:51
Dit is echt zooo ontzettend lekker! Mijn buurvrouw kwam vorige week een paar van deze balletjes brengen, dit was zo lekker dat ik om het recept vroeg en deze link doorgestuurd kreeg. Vandaag gemaakt en echt, heeeeerlijk!
Reply
Kirsten30 januari 2022 - 17:36
Wauw wat was dit lekker zeg, en ik hou helemaal niet van gehakt!!! Hele gezin heeft zitten smullen. Complimenten hoor!!
Reply
Suus19 februari 2022 - 16:04
Vraagje. Ik wil van deze heerlijk balletjes een extra dubbel portie gaan maken van 800 gr. gehakt. Wat moet ik nu dan als verhoudingen voor de overige ingrediënten gaan aanhouden zodat de smaak etc. goed is.
Reply
SmaakMenutie22 februari 2022 - 11:20
Leuk Suus! Als je 800 g gehakt gebruikt, zou ik de overige ingrediënten ongeveer verdubbelen. Wat je ook kan doen is de verhoudingen zo laten en het 2x klaarmaken, en ipv 300 g, 400 g gehakt gebruiken. Dat kan prima 🙂 Succes en geniet ervan!
Reply
Ingrid28 maart 2022 - 01:31
Echt heerlijk deze balletjes, gelijk het recept doorgestuurd naar mijn schoonzus en zij was er ook weg van.
Reply
Rozemarijn29 maart 2022 - 19:00
Blijkbaar is het ook erg lekker als je per ongeluk een eetlepel ketchup bij het gehakt gooit, hahaha
Combineert trouwens ook lekker bij hutspot 😉
Ik maak het trouwens al voor de zoveelste keer. Echt hemelse ballen zijn het
Reply
sandra24 mei 2022 - 07:21
ik heb gula djawa schijfjes in huis ,hoe kan ik die dan het beste gebruiken in dit resept .raspen of oplossen .een schijf of is dat teveel .
Reply
SmaakMenutie24 mei 2022 - 10:00
Oeh die hebben wij zelf niet eerder gebruikt, maar ik zou er een stukje van in doen ter grootte van ongeveer een eetlepel en dan oplossen. Maar kan geen garantie geven dat het klopt 🙂
Reply
gerda11 augustus 2022 - 15:57
Groot succes, echt heel lekker
Reply
Anke6 oktober 2022 - 14:05
Dit gerecht heb ik al zo veel keer gemaakt, is verrukkelijk! Een topgerecht, dank jullie wel. Hebben jullie ook een goed rendang gerecht en boontjes gerecht?
Reply
SmaakMenutie7 oktober 2022 - 10:02
Fijn dat ze in de smaak vallen Anke! Uiteraard hebben we ook een recept voor rendang en boontjes 🙂
Reply
Lonneke7 oktober 2022 - 19:58
Heerlijk gerecht. Blijvertje!!!
Reply
Jiss9 februari 2023 - 12:20
Wij willen dit recept dit weekend maken voor een feestje, maar we zitten een beetje met de verhoudingen van de ingrediënten. Wij zouden dit recept met een kilo gehakt willen maken. Zijn alle ingrediënten dan keer drie?
Reply
SmaakMenutie9 februari 2023 - 15:21
Hi Jiss, wat leuk! Als je 1 kg gehakt gebruikt, zou ik de overige ingrediënten ruim verdubbelen. Wat je ook kan doen is de verhoudingen zo laten (of net iets meer) en het 2x klaarmaken, en ipv 300 g, 500 g gehakt gebruiken. Dat kan prima. Succes en geniet ervan!
Reply
Henk Rutten25 februari 2023 - 12:59
Een lekker makkelijk recept voor heerlijke balletjes.
Gemaakt en complimenten gekregen.
De volgende keer voeg ik wat meer sambal toe aan het gehakt maar dat is persoonlijke smaak.
De saus is een prima saus die je ook wel bij langzaam gegaard vlees kan gebruiken om er een oosterse twist aan te geven.
Reply
Ellen1 augustus 2023 - 15:37
O-VER-HEER-LIJK! Ik heb het recept nu al een aantal keer gemaakt. Er is standaard te weinig, omdat iedereen in het gezin er dol op is.
Reply
Don Versluis15 september 2023 - 18:05
Volgende x maak ik 3 kilo….misschien is er dan wel genoeg 🙂
Reply