Mango taart met amandelbodem van Oh My Pie! - Beaufood (2024)

Glutenvrij en gezond bakken, daar heb je een flinke dosis aan creativiteit voor nodig én een beetje kennis want niet alle glutenvrije ingrediënten matchen even lekker bij elkaar. Je wilt natuurlijk wel dat je cake lekker smeuïg is en je taart perfect van smaak. En daar was daar ineens Marike van Oh My Pie, koningin van de glutenvrije taarten, cakes en koekjes! Marike heeft coeliakie en in plaats van te mokken bij alles wat ze niet kan eten kookt en bakt ze erop los. Ik kan uit ervaring zeggen dat ze ontzettend lekkere recepten bedenkt want ik heb er al een aantal gemaakt. En ze waren allemaal zó lekker.. Daarom was ik ook super blij dat Marike aankondigde een eigen Oh My Pie kookboek te gaan maken.

En daar ligt hij dan te shinen op mijn keukentafel. De persoonlijkheid van Marike spat ervan af en ik kan niet anders zeggen dat ik intens vrolijk word van dit boek. Pak dit boek erbij als je zin hebt om een verjaardagtaart te bakken, een heerlijk ontbijtje of een hartig tussendoortje. Dit boek is de bakbijbel voor iedereen die gezond en glutenvrij wil genieten. Bedankt Marike voor dit prachtige boek!

Deze mango taart met amandelbodem van Oh My Pie!komt uit Oh My Pie kookboek. De bodem smaakt geweldig en is gemaakt van amandelmeel en havermout met daarbovenop een vulling van yoghurt, verse mango en een zuurtje van citroensap. Het originele recept is lactosevrij, maar ik gebruikte in dit geval gewoon normale yoghurt. Echt, MAAK deze taart :D

Oh My Pie bakboek bestellen? Klik dan hier.

Voor de bodem

  • 100 gr amandelmeel
  • 100 gr havermout –glutenvrij
  • 3 el honing
  • 3 el kokosolie
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout

Voor de vulling

  • 600 gr volle yoghurt – kokosyoghurt voor lactosevrije variant
  • 4 el honing
  • 6 blaadjes gelatine
  • 2 el citroensap
  • 100 gr mango

Voor de bovenlaag

  • 200 gr mango
  • 1 el honing
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 blaadjes gelatine

Zo maak je hem

Verwarm je oven voor op 170 graden en bekleed een springvorm (van 18 cm) met bakpapier. Vet de randen in met een beetje kokosvet.

Doe de ingrediënten voor de bodem in een kom en kneed alles met je handen tot een mooi deeg. Als het deeg te droog is voeg je een klein scheutje water toe. Bekleed de vorm met het deeg en prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem. Zet de vorm voor een kwartiertje in de oven.

Ga verder met de vulling. Roer de honing door de yoghurt en en bewaar een klein beetje van dit mengsel in een apart bakje, zo’n 2 eetlepels. Week de blaadjes gelatine in een bakje koud water.

Breng het citroensap in een pannetje bijna aan de kook. Zet het vuur uit, knijp de blaadjes gelatine uit en roer dit door de citroen. Blijf roeren om klontjes te voorkomen. Schenk beetje bij beetje de yoghurt bij de citroen en blijf goed roeren. Schenk de helft van dit mengsel in de springvorm. Zet de vorm even in de koelkast zodat alles op kan stijven.

Pureer alle mango tot puree en schep 100 gram door de overgebleven helft van het yoghurt mengsel. Als de eerste laag uit de koelkast stijf genoeg is schenk je de tweede laag eroverheen. Zet de taart daarna weer in de koelkast.

Tijd voor de laatste laag. Of zoals Marike het noemt, ‘het gouden tapijtje’. Week de twee velletjes gelatine weer in een bakje koud water.Roer de overige 200 gram mango puree door de honing en het citroensap. Warm dit op in een pannetje, knijp de blaadjes gelatine uit en meng dit erdoorheen. Als de taart uit de koelkast goed is opgesteven schenk je het mango mengsel eroverheen.

Pak de apart gehouden yoghurt erbij en maak hiermee een mooie swirl over de taart. Ik deed dit met een satéprikker.

En nu het moeilijkste.. In de koelkast en wachten maar! Zo’n drie uurtjes.

Mango taart met amandelbodem van Oh My Pie! - Beaufood (6)

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Mango taart met amandelbodem van Oh My Pie! - Beaufood (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Allyn Kozey

Last Updated:

Views: 6596

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Allyn Kozey

Birthday: 1993-12-21

Address: Suite 454 40343 Larson Union, Port Melia, TX 16164

Phone: +2456904400762

Job: Investor Administrator

Hobby: Sketching, Puzzles, Pet, Mountaineering, Skydiving, Dowsing, Sports

Introduction: My name is Allyn Kozey, I am a outstanding, colorful, adventurous, encouraging, zealous, tender, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.