Alle receptenBijgerechtenHartig!
written by Jonna5 december 2020
Last Updated on 5 december 2020 by Jonna
De broodjes met zelfgemaakte roomkaas met verse kruiden van de La Place zijn mijn lievelingsbroodjes van deze toko. De voorverpakte roomkaas komt helaas niet in de buurt van deze smaak. Met een flinke overdosis aan kruiden in mijn minimoestuin werd het tijd om zelf roomkaas te maken met verse kruiden en knoflook.
Zelfgemaakte roomkaas met verse kruiden, lekker op een broodje of als dip!
Dit recept is niet alleen veel lekkerder dan de voorverpakte variant maar ook nog eens veel gezonder en goedkoper. En de smaak komt erg overeen met de roomkaas van de La Place.
Eerlijk gezegd wist ik tot voor kort niet dat het maken van roomkaas zo makkelijk is. Met slechts een paar ingrediënten en een nachtje geduld is de roomkaas al bijna klaar.
Bewaar de roomkaas in de koelkast in een afgesloten bakje.
De verse roomkaas kun je ongeveer een week bewaren in de koelkast. Lekker op een broodje met kipfilet of salami. Of maak er een snelle pastaschotel van.
Ingrediënten zelfgemaakte roomkaas met verse kruiden
- 500gr. volle kwark
- 2 eetlepels slagroom (niet geklopt)
- 2 teentjes knoflook
- 1 handje peterselie
- 1 handje bieslook
- Snufje peper
- Snufje zout
Extra benodigdheden
- Theedoek
- Kan van de blender
- Bakspaan of een ander lang voorwerp waar je de theedoek aan kan opknopen
Bereidingswijze
- Een avond van te voren begin je met de voorbereiding van de roomkaas. Pak een schone theedoek en een blenderkan of iets vergelijkbaars en zoek een spatel of een ander lang stuk kookgerei. Zoals jullie kunnen zien op onderstaande foto heb ik de afschuimer van de beertender ervoor gebruikt
- Vouw de theedoek uit en doe de kwark in het midden van de theedoek. Nu knoop je de theedoek op aan de spatel of ander stuk kookgerei. Nu kun je de theedoek met kwark in de kan van de blender hangen waardoor het kan uitlekken. Laat de kwark een nacht uitlekken.
- De volgende ochtend is de kwark een bol roomkaas geworden. Doe de bol in een bakje.
- Snijd de peterselie, bieslook en knoflook fijn en voeg toe aan de roomkaas samen met twee eetlepels slagroom. Meng het geheel goed door en voeg nog een snufje peper en zout toe. Laat de smaken een paar uur intrekken in de koelkast voor het lekkerste resultaat.
Eetsmakelijk!
Nog meer leuke artikelen om te lezen
Tonijnsalade van de La Place
Gegrilde kippendijen met Griekse marinade
Champignons op toast
Tzatziki (recept zonder pakjes en zakjes)
Dit bericht bevat affiliate links
bieslookborrelcomfortfoodgezondhapjehomemadeknoflooklekkerlunchmakkelijkpeterseliereceptroomkaas maken kwarkroomkaas zelf makenslagroomtipzelfgemaakte roomkaasZelfgemaakte roomkaas met verse kruiden Recept burgertrutjes.nlzonder pakjes en zakjeszonder toevoegingen
Jonna
previous post
Gevulde paprika met kip, champignons en kaas RECEPTnext post
Knapperige chicken wings uit de oven – RECEPTYou may also like
Loempia’s met hoisin saus – RECEPT
14 december 2020
Gevulde aubergine met groente en burrata kaas
19 december 2023
Gevulde champignons met kruidenkaas en katenspek – RECEPT
14 december 2020
Groene pesto met basilicum en peterselie
19 december 2023
IJsjes maken met Griekse yoghurt
13 december 2020
Zoete aardappel recept – stamppot met sperziebonen en...
24 januari 2021
Mexicaanse hapjes, perfect voor bij de borrel of...
8 december 2020
Toetje in een glas, Italiaanse tiramisu
3 december 2020
Komkommerrolletjes met roomkaas en kipfilet – RECEPT
14 december 2020
Daging smoor (Indisch stoofvlees uit de slowcooker)
28 februari 2021
24 comments
Romy25 juli 2017 - 06:55
Wauw, ik wist überhaupt niet dat je roomkaas zelf kunt maken. Wat een fijn recept! Ik ben meestal niet zo’n keukenprinses, maar ga het recept zeker even onthouden 🙂
Yvonne25 juli 2017 - 07:04
Klikt lekker zeg! Wist ook niet dat het op deze manier ging!
Maaike25 juli 2017 - 07:34
Toen je begon met die theedoek dacht ik ‘dit Is al veel te moeilijk voor mij’. Maar toen was het ook al opeens klaar dus toch maar eens proberen!
Jonna25 juli 2017 - 08:48
Haha ja het is echt zo makkelijk!
Krystle25 juli 2017 - 08:31
Ooh ja die broodjes heerlijk en heel machtig! Thanks voor dit recept zo lekker!
Susan25 juli 2017 - 08:45
Super lekker!!
Kim25 juli 2017 - 10:45
Ik zou er nooit op komen om zelf roomkaas te maken, maar yum! Ziet er goed uit!
Nicole Orriëns25 juli 2017 - 10:55
Lekker zeg! En is dit nou ook vrij mager als je kwark gebruikt?
Jonna25 juli 2017 - 12:09
Volgens mij wel! Kwark is gezond dus dit ook denk ik. In ieder geval bevat het geen overbodige e-nummers en suikers
Joyce - LemonyLifeNL25 juli 2017 - 11:18
Oeh ik was ook echt altijd dol op de roomkaas van la Place! Deze dan toch ook eens proberen!
Nicole25 juli 2017 - 14:00
Wat tof zeg om zelf roomkaas te maken, ik wist niet dat het kon 😉
Jorinde25 juli 2017 - 16:02
Oeh, wat tof! Ik wist helemaal niet hoe je zelf roomkaas kon maken. Ik ga dit recept opslaan en snel uitproberen!
Mariska25 juli 2017 - 17:52
Die roomkaas daar is echt zo goddelijk! Ik heb wat broodjes met die roomkaas weggewerkt zeg..
Neverdullmoments25 juli 2017 - 19:10
Geniaal!!
Ayle7 september 2021 - 18:54
Laat je de kwark in of buiten de koelkast een nachtje staan?
Jonna26 oktober 2021 - 11:54
Buiten de koelkast 🙂
Jouvence25 juli 2017 - 22:51
Dit ziet er erg lekker uit, dit ga ik even opslaan! xx
Nesrin25 juli 2017 - 22:52
Thanks! Ik ga dit recept proberen. Love roomkaas en ik had echt geen idee dat het je het zelf met kwark kunt maken.
Jonna26 juli 2017 - 16:22
Het is echt onwijs simpel! Succes
Bianca26 juli 2017 - 08:24
Dit is zo lekker! Ik maak het vooral op dagen dat we visite krijgen of gaan bbq-en x
Rebecca26 juli 2017 - 21:13
Ahh yum! Nu heb ik zin in buggles met roomkaas hihi
Conny16 maart 2019 - 15:52
Heerlijk, en zo gemakkelijk te maken. Ik heb er kerstomaatjes mee gevuld.
Rosa23 mei 2021 - 00:36
Geinig, ik heb jaren geleden bij de La Place gewerkt en het recept was zo geheim dat wij als personeel ook niet mochten weten hoe het gemaakt werd.
SNK Social Fame16 december 2022 - 08:12
Thank you for the introduction of a range of information that is very interesting to see in this article. Thanks for sharing wonderful information.
Comments are closed.