Castor oil - wonderolie - Rauw Naakt en Gezond (2024)

Castor oil toepassingen

* Helpt tegen spierpijn en gewrichtspijn
Castor olie kan lokaal worden aangebracht om pijnlijke gewrichten en spieren te verlichten. Ook gaat het pijn en ontstekingen tegen.
Het verwarmt de huid, trekt diep in de huid (dieper dan andere olie) en verbetert de bloedcirculatie. Om nog beter resultaat te krijgen is het aan te raden om er een warm compress op te leggen. Of dompel een watje in verhitte castorolie en wrijf hiermee over de pijnlijke plek.
Bindt eventueel het watje af met een pleister of verbandje en leg er een warm compress op. Doe dit minimaal 45-60 minuten.

* Kan artrose vertragen en pijn verlichten
Een studie uit 2015, gepubliceerd in het International Journal of Innovative Research in Technology (IJIRT), suggereert dat ricinusolie helpt het risico te verlagen en de progressie van bot-problemen zoals artrose, kniepijn en gewrichtspijn te vertragen. Castor oil - wonderolie - Rauw Naakt en Gezond (1)
De ricinolzuur, oliezuur, linolzuur en andere vetzuren in ricinusolie zijn zeer effectief bij de behandeling van de symptomen van reuma, artritis, jicht en gewrichtspijn. Door het gebied te masseren met deze olie dringen deze stoffen gemakkelijk door de huid, of maak een pakking (zie onderaan).

* Oogzorg
De ontstekingsremmende eigenschappen van castor olie kunnen helpen bij de symptomen van vroege staar, het verlichten het gevoel van droge ogen, het voorkomen van ooginfecties, het zou floaters (zwarte dingetjes die je kunt zien als je je ogen dicht hebt) doen laten verdwijnen en helpt tegen donkere kringen onder de ogen.

* Huidverzorging
Castor olie is een perfecte, natuurlijk plantaardige moisturizer voor gezicht en decolleté.
*Het hydrateert de huid diep en voedt de huid o.a. met vitamine E en omega 9.
*Het is ideaal voor mensen die last hebben van droge huid, eczeem of andere huidproblemen.
*Dankzij de antibacteriële eigenschappen wordt het ook aanbevolen voor oppervlakkige brandwonden en wonden.
*Castorolie bevat veel antioxidanten die beschadiging van de cellen tegengaan en helpt tegen veroudering van cellen.
* Ook gaat castor olie fijne lijntjes in het gezicht tegen.Gebruik de olie elke ochtend en/of voor het slapen gaan, na je gezicht-reiniging en voel en zie het verschil.

* Haargroei en vollere bos
Castor olie wordt vaak ingezet om de haargroei te stimuleren en haaruitval te verminderen. Daarom vind je castor oil vaak in haarproducten terug. Maar beter kun je de Castor oil puur inzetten!
Het bevat namelijk maar liefst 90% ricinolzuur (omega 9 vetzuur) maar ook omega 6 en vitamine E, wat de haargroei bevordert en de hoofdhuid helpt gezond te houden. Ook werkt het anti bacterieel.


* Masseer dagelijks je hoofdhuid en je haar met wat castor olie.

Laat het eventueel intrekken of een nacht zitten en was het in de ochtend goed uit.Het staat er niet alleen om bekend de hoofdhuid schoon te houden, maar helpt het haar soepeler te houden en te voeden, waardoor het minder snel beschadigd. Je natuurlijke haargroei wordt door deze olie optimaal ondersteund en je haar krijgt meer volume en een mooie glans.

* Langere wimpers & vollere wenkbrauwen
Breng met een schoon borsteltje (bijvoorbeeld van een oude mascara) een laagje castorolie aan op je wimpers en smeer wat op je wenkbrauwen. Doe dit voor het slapen gaan voor optimaal resultaat.
Na een week kun je al verschil zien.

* Kan helpen bij obstipatie
Castor olie wordt van vroeger uit ook ingezet als mild laxeermiddel om constipatie te verlichten.
Het stimuleert de darmbeweging en kan ondersteunen bij het verwijderen van gifstoffen uit het spijsverteringskanaal.
Masseer je buik of darmgebied met deze olie – overdag of voordat je gaat slapen. Je kunt ook enkele druppels Castor olie oraal innemen. Een kleine theelepel per dag is al genoeg.

Zorg a.u.b wel dat je goede, koudgeperste, biologische enhexaan-vrije gebruikt en liefst in glazen fles.

Let op:
Neem niet teveel in want overdaad schaadt. Het wordt tevens afgeraden als je chronische darmproblemen hebt omdat het te heftig en wat prikkend kan werken. Als je zwanger bent, wordt het ook afgeraden in te nemen want het kan weeën opwekken.

Ben je verkouden en moet je hoesten? Smeer dan voordat je naar bed gaat castor oil gemengd met een druppel pepermunt etherische olie op je borst en doe een t-shirt aan. Dit verlicht het hoesten en helpt je longen vrij te ademen. Hiervind je goede pepermunt olie.

* Lever-pakking en andere pakkingen met castor olie

Onze lever heeft het vaak zwaar te verduren – o.a. door “verkeerd” voedsel, alcohol, suiker en luchtvervuiling – en kan wel wat ondersteuning gebruiken.Om je lever een handje te helpen, is het aan te raden om af en toe eens een leverpakking te doen.
Het is hierbij van belang dat je goede, biologische en koud geperste castor olie neemt en een flanellen (of katoenen) doek gebruikt, eventueel met omslagdoek en of warme kruik voor optimaal resultaat.
De Castor olie gaat de lever ondersteunen met reinigen door de antioxidanten en de olie zelf die diep door de huid heen dringen.

“Je kunt dus een leverpakking doen, maar deze pakking ook inzetten bij andere lichaamsdelen waar pijn zit of verzachting/verlichting nodig is. Denk aan nek, knie, buik, rug etc. Je kunt tevens een borstpakking maken bij borstproblemen en cystes” Hoe doe ik een castor oil pakking?

1. Smeer je levergebied, darmgebied, knie of ander pijnlijke plek lekker dik in met castor olie en leg erop (of wikkel eromheen) een flanellen doek of andere katoenen doek. Je kunt ook de doek in castor oil drenken en op de plek leggen.

2. Wikkel hieromheen een omslagdoek of dekentje en leg er eventueel een kruik op.
Dit doen we om de plek extra te verwarmen zodat de olie dieper de huid intrekt en naar de desbetreffende plek trekt.Het beste is om ca. 1,5 tot 2 uur de desbetreffende plek goed warm houden (minimaal 1 uur). Je kunt ook folie rondom het lichaam of plek wikkelen. Let op: castor oil krijg je lastig uit kleding etc. dus gebruik oude t-shirt en/of handdoek.

3. Na afloop de huid goed wassen met water en natuurlijke zeep. (Tip: bekijk onze fijne Aleppo zepenhier)Hoe vaak doe ik een pakking?

Je kunt een pakking 1x per dag doen, 3 dagen achter elkaar, 4 dagen niet en dan weer 3 dagen achter elkaar.
Deze series kunnen herhaald worden tot eventuele (pijn)klachten verdwenen zijn.Castor olie is zeer divers in te zetten.


Door de krachtige anti-oxidanten, vitamine E en de geweldige vetzuren is deze relatief goedkope olie een aanrader om in huis te hebben of een mooi kado voor een dierbare. Je vindthier goede, betaalbare, biologische koudgeperste castor olie – tevens in glazen fles in 250 ml. of 30 ml.En wil je een pakking doen? Kijk dan hier voor doeken.Gezonde groet,

Castor oil - wonderolie - Rauw Naakt en Gezond (2)

www.rauwnaaktengezond.nl

Castor oil - wonderolie - Rauw Naakt en Gezond (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carlyn Walter

Last Updated:

Views: 5827

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carlyn Walter

Birthday: 1996-01-03

Address: Suite 452 40815 Denyse Extensions, Sengermouth, OR 42374

Phone: +8501809515404

Job: Manufacturing Technician

Hobby: Table tennis, Archery, Vacation, Metal detecting, Yo-yoing, Crocheting, Creative writing

Introduction: My name is Carlyn Walter, I am a lively, glamorous, healthy, clean, powerful, calm, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.