Plantaardige oliën in je huidverzorging - Dr. Jetske Ultee (2024)

  • Mariondecember 28, 2015 (18:27)

    Beste Jetske,

    Heb alle informatie in dit artikel als een spons opgezogen haha! Zeer interessant. Heb zelf goede ervaringen met de argan olie van de Tuinen. 2 keer per week voor het slapen gaan in de goed gereinigde huid masseren en de volgende morgen een zachte huid.

    Nu heb ik vorige week een flesje castor (wonder)olie gekocht.

    De grote belofte dat je wimpers er sterker van zullen worden lonkte me maar iets houdt me nog tegen. Ben jij bekend met castor olie?

    Gr, Marion

    • Plantaardige oliën in je huidverzorging - Dr. Jetske Ultee (1)

      Jetskefebruari 4, 2016 (14:15)

      Beste Marion,

      Mij is niet bekend dat castor olie ervoor zorgt dat wimpers sterker worden. Klinkt mij meer als een fabeltje..

      Groetjes Jetske

  • Suzanne de Jongnovember 15, 2015 (20:00)

    Beste Jetske,

    zijn de volgende plantaardige oliën, van Het Blauwe Huis, eigenlijk ook geschikt als huidverzorging voor mijn zeer droge, vochtarme, extreem gevoelige, allergische eczeem huid?

    Amandelolie; ingrediënt amandelolie

    Rozemarijn; ingrediënt olijfolie met rozemarijn

    Salie en tijm; ingrediënt olijfolie met salie en tijm

    Sint janskruid; ingrediënt olijfolie met sint janskruid

    Goudsbloem Calendula-olie; ingrediënt olijfolie met calendula

    Kamille-olie ; ingrediënt olijfolie met kamille

    De jojoba-olie is ook aangeschaft alleen de lavendelolie van Het Blauwe Huis niet.

    Alvast bedankt!

    Groetjes, Suzanne

    • Plantaardige oliën in je huidverzorging - Dr. Jetske Ultee (2)

      Jetskejanuari 6, 2016 (14:00)

      Beste Suzanne,

      Ik ben een groot fan van plantaardige oliën, maar niet alle oliën zijn geschikt! Zeker de olie die rozemarijn, salie en tijm bevatten zou ik liever niet op mijn gezicht smeren. Als je een olie wilt gebruiken kies dan voor een pure olie (zoals jojoba olie) zonder andere toevoegingen (m.u.v. antioxidanten).

      Groetjes Jetske

  • evanovember 12, 2015 (11:36)

    Ik gebruikte altijd biologische kokosolie maar heb nu dermatitus perioralis,welke olie kan ik nu het beste gebruiken want er is mij verteld dat ik mijn huid nu beter niet kan afsluiten omdat het dan weer verergerd?

    • Plantaardige oliën in je huidverzorging - Dr. Jetske Ultee (3)

      Jetskedecember 17, 2015 (17:00)

      Beste Eva,

      Wat vervelend dat je last hebt van periorale dermatitis. Periorale dermatitis is sterk gerelateerd aan cosmeticagebruik. Als je last hebt van periorale dermatitis is het niet verstandig vette producten te gebruiken. Je kunt hierbij denken aan producten met hoge concentraties vocht vasthoudende ingrediënten zoals glycerine, olie en petrolatum (vaseline). Periorale dermatitis kan overigens ook ontstaan door het gebruiken van corticosteroïden (hormoonzalf).
      De beste behandeling bij periorale dermatitis lijkt orale tetracycline te zijn: http://www.skinwiser.nl/behandeling-van-periorale-dermatitis-clownseczeem/obj10588618. Tijdens de behandeling kan je het gebruik van cosmetica het beste zoveel mogelijk beperken. Pas als de huid weer rustig is kan je langzaam beginnen met milde producten. Succes ermee.

      Groetjes Jetske

  • marianovember 9, 2015 (11:23)

    Hallo,

    Gift Nature is gespecialiseerd in de productie en export van vele natuurlijke cosmetica en biologische oliën (argan olie, plantaardige oliën, body crèmes, hammam producten …).

    Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

    hartelijk

    maria ESSALIMI

    Business Manager

    E-mail: contact.giftmorocco@gmail.com

    Telefoon: +212606226666

    Website: http://www.giftmorocco.com

  • Nisrinnovember 5, 2015 (18:37)

    Beste Jetske,

    Wat een interessante blog, dank je wel.

    Ik ben benieuwd naar je mening over Botrange olie.

    Groetjes,

    Nisrin

    • Plantaardige oliën in je huidverzorging - Dr. Jetske Ultee (4)

      Jetskedecember 17, 2015 (12:00)

      Beste Nisrin,

      Sorry, maar ik ben niet bekend met deze olie.

      Groetjes Jetske

  • Adrianaoktober 24, 2015 (22:18)

    Beste Jetske,

    Heb je weleens gehoord over kokoswater op je gezicht? Ik heb jarenlang (waarschijnlijk) verkeerde producten gebruikt. Altijd een rood gezicht. ALLES geprobeerd, zelfs zonnebrandcremes krijgt ik puistjes van. Nu had ik ergens gelezen dat kokoswater goed voor je huid is. Sinds een tijdje gebruik ik letterlijk alleen maar kokoswater op me gezicht. Ik haal me make-up ermee weg, ik was me gezicht ermee sochtends en savonds, ik gebruik het als tonic/dagverzorging…kortom voor alles!!! En me gezicht is sindsdien helemaal niet meer rood iedereen zegt dat ik straal. Nu merk ik wel dat me gezicht een klein beetje aan de droge kant word..en ben ik beng dat ik me huid dus niet goed verzorg omdat ik niks anders gebruik. Ik wil wel preventief beschermen tegen rimpels enzo. Daarom ben ik erg benieuwd wat jou mening hierover is, of kokoswater wel echt goed voor je huid is.

    • Plantaardige oliën in je huidverzorging - Dr. Jetske Ultee (5)

      Jetskejanuari 8, 2016 (13:30)

      Beste Adriana,

      Het is altijd belangrijk producten af te stemmen op de behoefte van je huid. Kokoswater is geen probleem. Maar als je merkt dat je huid nu wat droger wordt, zou ik je adviseren een crème erbij te gebruiken. De producten die ik adviseer vind je in de volgende blog: http://jetskeultee.nl/productadvies/obj7777314

      Groetjes Jetske

  • Natasjaseptember 22, 2015 (11:52)

    Beste jetske,

    Ik heb een vochtarme huid met af en toe een pukkeltje.

    Graag wil ik weten hoe ik het beste kan verzorgen?

    Ik zat zelf te denken aan jojoba olie.. Maar ik weet niet precies hoe ik met deze olie moet reinigen? Moet je pure jojoba olie gebruiken?

    Verder smeer ik me elke twee uur in met sunblock 50 .

    Savonds reinig ik mijn huid met een glycoolzuur 15% foam.

    En smeer mijn huid daarna in met glycoolzuur 8%. Waarschijnlijk hydrateer ik mijn huid nu te weinig. Of ik gebruik te weinig verzorgende producten?

    Graag jou visie hierop.

    • Marielleoktober 15, 2015 (22:55)

      @Natasja,

      Ipv te reinigen met olie kan je de olie beter gebruiken als je je gezicht al hebt gereinigd met een face-wash (die van Neutral is een goede). Een face wash met glycolzuur heeft geen enkele zin want je spoelt het product al af voor het kan gaan werken en om glycolzuur te gebruiken mag je huid trouwens niet vochtig zijn. 8% glycolzuur is wel erg hoog om dagelijks te gebruiken. Ik raad aan om glycolzuur met dit percentage 1 of 2X per week maar te gebruiken. Ik heb een vette/ onzuivere en gevoelige huid en ik gebruik momenteel argan olie na het reinigen van mijn huid enkele druppels inmasseren en masseer het enkele minuten in. En klaar is kees. Om mijn make-up te verwijderen gebruik ik eerst de cleansing oil van Kruidvat eigen merk (roze fles met zwarte dop) masseer het in op een droge huid daarna afspoelen en daarna je face-wash. Overdag gebruik ik ook een spf 50. Nu dat de UV index al sterk gezakt is smeer ik het alleen in de ochtend. In de lente en zomer in de ochtend en op de middag.

    • Plantaardige oliën in je huidverzorging - Dr. Jetske Ultee (6)

      Jetskenovember 5, 2015 (16:45)

      Beste Natasja,

      100% zuivere jojoba olie is prima om te gebruiken als de huid wat droger is. Je kan de olie bestellen bij het Blauwe Huis. Je kunt een drupje olie door je cleanser doen, of de huid reinigen met olie en naspoelen met water of een milde cleanser. Als je je huid reinigt met een cleanser die glycolzuur bevat én een exfoliant met glycolzuur gebruikt lijkt me dit teveel. De exfoliant met glycolzuur is voldoende. In de avond (en ochtend) zou je een moisturizer (crème) kunnen gebruiken met werkzame stoffen zoals glycerine, vitamine C en niacinamide.

      Groetjes Jetske

  • Tessa kompierseptember 2, 2015 (17:29)

    Wat zou je aanraden voor erge eczeem aan de handen en gevoelige lichaamshuid? ik wil van de Dove, Sanex en allerlei andere drogisterij douche en body spul af, ik douche me sinds kort ook maar met zoiets als lactacyd want ik weet niet meer wat goed is. En hormoonzalf wil ik eigenlijk ook mee stoppen.

    • Marielleoktober 15, 2015 (22:57)

      stoppen met melkproducten te eten die veroorzaken eczeem!

    • Plantaardige oliën in je huidverzorging - Dr. Jetske Ultee (7)

      Jetskeoktober 26, 2015 (10:45)

      Beste Tessa,

      In deze blog over eczeem kan je meer lezen over huidverzorging/adviezen bij eczeem: https://www.dr-jetskeultee.nl/huidverzorging-bij-eczeem/obj10591033
      Kies voor producten met zo min mogelijk irriterende ingrediënten, zoals parfum, geurstoffen en hoge concentraties alcohol. In deze blog vind je meer informatie over lichaamsverzorging: https://www.dr-jetskeultee.nl/productadvies-lichaamsverzorging/obj7777542.
      Mocht je willen stoppen met de hormoonzalf zou ik je willen adviseren eerst contact op te nemen met de behandeld arts.

      Groetjes Jetske

    • doriennovember 19, 2015 (23:58)

      beste Tessa,

      ik heb mijn leven lang al last van eczeem (armen/benen/handen/gezicht) en ben een jaar of twee geleden gestopt met me dagelijks met zeep te wassen onder de douche. Natuurlijk was ik dat wat gewassen moet worden gewoon met zeep (zoals mijn handen, ik gebruik een brok olijfoliezeep), maar elke dag zeep op je hele lichaam is echt niet nodig en droogt alleen maar meer uit. Grappig detail: sinds ik veel minder zeep gebruik hoef ik geen deodorant meer te gebruiken. Ik ben me gek genoeg alleen maar schoner gaan voelen. En het helpt mijn huid: de conditie is beter, minder trekkerig en overal voelt het natuurlijker. Ik raad het echt aan eens te proberen. Ik hoop voor je dat je eczeem snel minder wordt. Sterkte!

      • Daphnenovember 20, 2015 (16:48)

        @Tessa

        Zo herkenbaar: sinds ik me niet meer met (geparfumeerde) douchegels was, ruikt mijn transpiratievocht ook veel aangenamer. Voorheen had ik een deodorant nodig maar daarvoor ben ik allergisch. Allemaal erg lastig. Maar sinds ik douchegels gebruik zonder parfum en al die agressieve schoonmakers heb ik een veel aangenamere lichaamsgeur.

        Leuk dat jij dezelfde ervaring hebt. Ik vraag me af of het bij iedereen zo werkt.

  • Sahraaugustus 8, 2015 (11:39)

    Beste Mevr Jetske,

    Ik heb een paar littekens van mijn puistjes op mijn gezicht,en twee waterpokken littekens, zwarte puntjes mee eters op mijn neus.

    Ik ben 16 jarig meisje wat adviseert u welke olie is goed of creme Argan olie of iets anders ik gebruik weleda of natuurlijke producten.Is argan olie goed voor mij in dit geval en waar welke argan is het beste.

    Met vriendelijke groeten,

    Sahra

    • Plantaardige oliën in je huidverzorging - Dr. Jetske Ultee (8)

      Jetskeseptember 3, 2015 (12:44)

      Beste Sahra,

      Omdat je aangeeft dat je zwarte puntjes in je huid hebt (mee-eters) zou je een product met salicylzuur kunnen gebruiken. Salicylzuur verwijdert dode huidcellen, werkt ontstekingsremmend en kan poriën schoonhouden. Verder is een milde reiniger ook belangrijk. Een olie kan je als toevoeging op je crème (moisturizer) gebruiken. Kies een pure olie zonder toevoegingen. De oliën van het Blauwe Huis zijn bijvoorbeeld prima.

      Groetjes Jetske

  • Cindyaugustus 5, 2015 (15:29)

    Beste Jetske, kun je jojobaolie en amandelolie met elkaar mengen? Ik gebruik nu de Facial oil van Antipodes. Heel prijzig en er zitten toevoegingen in zoals citronellol, limonene en lavenol. Deze drogen je huid toch uit? Hoe denk jij over de Face oils?

    • Plantaardige oliën in je huidverzorging - Dr. Jetske Ultee (9)

      Jetskeseptember 3, 2015 (12:44)

      Beste Cindy,

      De toevoegingen die je noemt zijn geurstoffen die ik liever niet terug zie in een product omdat ze allergie/huidirritatie kunnen veroorzaken. Als je een olie wilt gebruiken kies dan voor een pure olie zonder andere toevoegingen. Je kan prima beide oliën met elkaar mengen.

      Groetjes Jetske

  • Jabocjuli 21, 2015 (22:46)

    Hallo Jetske Ultee,

    Ik las laatst op jouw facebook iets over rice bran olie.

    Er stond dat deze soort olie een betere keus is voor de huid die snel last heeft van puistjes.

    Ik vroeg me af wat Rice bran olie doet voor de huid en of het de poriën niet verstopt of acne verergert.

    Alvast bedankt voor je altijd deskundige advies! Fijne avond en groetjes.

    • Plantaardige oliën in je huidverzorging - Dr. Jetske Ultee (10)

      Jetskedecember 9, 2015 (11:45)

      Beste Jaboc,

      Rice bran olie bevat, mits het een pure variant is, goede eigenschappen. Rice Bran olie bevat buiten vitamine E ook vitamine B, squalene en 1 tot 2% gamma-oryzanol. Dit laatste ingrediënt is een krachtig antioxidant en dus belangrijk bij de bescherming tegen huidschade door de zon.
      Rice bran olie zal de huid niet verstoppen of de acne verergeren.

      Groetjes Jetske

  • Kelseyjuli 1, 2015 (12:33)

    waar kan ik jojoba olie kopen? Bij de tuinen en is deze dan goed?

    • Plantaardige oliën in je huidverzorging - Dr. Jetske Ultee (11)

      Jetskejuli 16, 2015 (12:30)

      Hoi Kelsey,

      Ik gebruik de jojoba olie van het Blauwe Huis. Ik vind het zelf wel belangrijk dat de gewassen niet bespoten zijn, omdat er in het verleden nog wel eens insecticiden in oliën gevonden zijn.

      Groetjes Jetske

  • Mereljuni 8, 2015 (15:28)

    In de volgorde van gezichtsprodukten raad je aan om bij een droge huid evt olie na je moisturizer aan te brengen.

    Mijn vraag is of de SPF dan daarna nog wel goed kan inwerken na de olie? In welke volgorde breng je de moisturizer-olie-SPF aan?

    • Plantaardige oliën in je huidverzorging - Dr. Jetske Ultee (12)

      Jetskeoktober 15, 2015 (15:15)

      Beste Merel,

      Als je tijd hebt om even te wachten kan je in de ochtend nadat de olie is ingetrokken een zonnebrandcrème aanbrengen. Anders kan je natuurlijk de olie in de avond aanbrengen.

      Groetjes Jetske

  • Lydiaapril 29, 2015 (21:42)

    bedankt voor je antwoord weer Jetske!

  • Nicoletapril 22, 2015 (21:12)

    ik heb eczeem in mijn gezicht en gebruikte daarvoor kokosolie. Maar dat verergerde het eczeem alleen maar en heb nu lijnzaadolie gekocht. Is dat ook goed? Ik eet ook lijnzaad bij het ontbijt.

    • Plantaardige oliën in je huidverzorging - Dr. Jetske Ultee (13)

      Jetskejuli 16, 2015 (11:30)

      Beste Nicolet,

      Als je je huid niet irriteert kan je wat mij betreft de lijnzaadolie gebruiken.
      Heb je verder goed gekeken naar de huidverzorging die je gebruikt voor op je gezicht in verband met je eczeem? Let op dat er in ieder geval geen parfum/alcohol/irriterende stoffen in zitten.

      Groetjes Jetske

  • Sarinaapril 19, 2015 (00:33)

    Beste Jetske,

    Al vele weken heb ik een zeer droge huid. Hierdoor ben ik verschillende producten gaan proberen. Ik dacht mijn olie te hebben gevonden, heb begin de avond veel amandelolie online gekocht. Lees ik nu tot mijn grote schrik dat amandelolie schijnbaar haargroei bevorderd. Ik hoop dat je me nu kunt vertellen dat dit broodje aap verhaal is? 😛 Ik neem aan dat geen enkele vrouw zit te wachten op deze bijwerking in haar gezicht (ook niet op het hele lichaam natuurlijk :P) Hopelijk kun je me meer duidelijkheid geven.

    Alvast bedankt!

    Groet, Sarina

    • Plantaardige oliën in je huidverzorging - Dr. Jetske Ultee (14)

      Jetskejuni 29, 2015 (12:15)

      Beste Sarina,

      Ik heb geen wetenschappelijke studies gevonden over het bevorderen van haargroei door het gebruik van amandel olie. Je kunt het dus gerust gebruiken ;-).

      Groetjes Jetske

  • Hannekeapril 3, 2015 (12:14)

    Beste Jetske,

    Al maanden ben ik me aan het verdiepen in plantaardige oliën voor mn huid. Op dit moment heb ik een trekkerige, halfdroge, beetje rimpelige huid (ben 23!!) maar volgende week kan het weer veel bultjes en mee-eters bevatten. Heb nu avocado-olie gekocht als gezichtsverzorging, maar deze moet ik denk ik gaan vermengen met olijfolie.

    Helaas moet ik het allemaal heel langzaam opbouwen met verzamelen, en nogal low-budget houden! Morgen ga ik kamillebladeren (gedroogd) op de markt halen en hiervan olie maken (dmv olijfolie).

    Ik wil nu amandelolie gaan kopen bij de Toko, van KTC. Weet jij toevallig of deze geschikt is? Het is pure, maar ik vraag me af of het koudgeperst is.

    Alvast bedankt voor je antwoord. Ik zie door het bomen het bos niet meer op internet, er is zóveel te lezen!!! En ik geloof het niet allemaal… vandaar mijn vragen aan jou!

    Groetjes en een heel fijn weekend!

    • Plantaardige oliën in je huidverzorging - Dr. Jetske Ultee (15)

      Jetskejuni 29, 2015 (11:15)

      Beste Hanneke,

      Soms kan de conditie van de huid inderdaad per dag verschillen..
      Oliën kunnen zeker een goede toevoeging op je huidverzorging zijn. Ik weet helaas niet of de olie koudgeperst is. Staat er niets op de verpakking hierover?

      Groetjes Jetske

  • Meggamaart 31, 2015 (14:48)

    Beste Jetske,

    Ik heb een vraagje, zoveel adviezen en tips, ik weet het niet zo goed meer.

    Mijn huid voelt droog en trekkerig, wat couperose op wangen, en soms rode

    bultjes op kin en rondom neus.

    Ik gebruik nu Gamila Face Oil en dat gaat redelijk goed, maar kan beter.

    Voor het reinigen gebruik ik kokosolie, maar als ik voor het verwijderen van

    de kokosolie een milde cleanser gebruik, trekt mijn huid weer.

    Vroeger nooit geen problemen gehad, nu 56 en lijkt mijn huid weinig meer te verdragen.

    Misschien een paar tips, daar zou ik heel erg blij mee zijn.

    Alvast bedankt

    Groet,

    Megga

    • Plantaardige oliën in je huidverzorging - Dr. Jetske Ultee (16)

      Jetskejuni 29, 2015 (11:00)

      Beste Megga,

      Het zou kunnen dat je last hebt van rosacea: https://www.dr-jetskeultee.nl/heb-jij-misschien-rosacea/obj7777341. Het is belangrijk om milde producten te gebruiken zonder irriterende ingrediënten zoals parfum. Een milde cleanser kan je vinden in de volgende blog: https://www.dr-jetskeultee.nl/reinigen-van-een-droge-enof-gevoelige-huid/obj10586827.
      Bij een trekkerige huid zijn ingrediënten als niacinamide, glycerine en hyaluronzuur erg geschikt. Van niacinamide is ook bekend dat het de symptomen van rosacea kan verminderen.

      Groetjes Jetske

  • Sharonmaart 18, 2015 (20:26)

    Beste Jetske,

    Ik had gelezen dat jojoba olie goed gebruikt kan worden bij een vette acne huid. Nu heb ik de olie van het blauwe huis gekocht en gebruikt voor het slapen op het gezicht. De volgende ochtend werd ik wakker met een voorhoofd vol met kleine rode bultjes en pukkeltjes, verder op mijn gezicht nergens last van. Ik vraag mij echt af waarom mijn voorhoofd zo heftig heeft gereageerd op de olie? Dit is de plek met wat puistjes, vooral meeeters en is wat vetter. De rest van mijn gezicht is vrij droog. Kan ik de olie nu niet meer gebruiken op mijn voorhoofd of is zo n soort reactie vrij normaal?

    Met vriendeljke groet,

    Sharon

  • Annafebruari 12, 2015 (14:23)

    Beste Jetske,

    Hoe moet ik de olie gebruiken? Ik heb Jojoba olie gekocht. Moet ik deze voor na of door mijn moisturizer gebruiken?

    Groetjes,

    Anna

    • Plantaardige oliën in je huidverzorging - Dr. Jetske Ultee (18)

      Jetskeapril 3, 2015 (11:45)

      Beste Anna,

      De olie kan je na de moisturizer aanbrengen.

      Groetjes Jetske

  • Jeskefebruari 5, 2015 (23:55)

    Beste Jetske,

    Ik gebruik nu een jaar na een hele onrustige huid te hebben black african soap (pure, die zelfs nog verpakt is in een stuk krant) om mijn huid te reinigen en daarnaast smeer ik dagelijks een crème en afwisselende Olies.

    Nu ben ik bang dat mijn huid verwend of gewend raakt aan de olie en dat mijn huid hierdoor zelf geen vetten meer aanmaakt.

    Hoe kan ik deze symptomen herkennen en is het aan te raden om te minderen met de dagelijkse olie?

    Hartelijk dank!

    • Plantaardige oliën in je huidverzorging - Dr. Jetske Ultee (19)

      Jetskeapril 3, 2015 (11:30)

      Beste Jeske,

      Als je huid erg droog is, of je hebt een gevoelige huid kan je een olie gebruiken. Bij een normale huid kan je alleen een moisturizer gebruiken. Kijk dus goed naar de behoefte van je huid. Ook kan een gewone zeep, zelfs met toevoeging bepaalde oliën, de huid erg uitdrogen. Gebruik een milde reiniger zonder irriterende ingrediënten: https://www.dr-jetskeultee.nl/reinigen-van-een-droge-enof-gevoelige-huid/obj10586827.

      Groetjes Jetske

  • Lydiajanuari 23, 2015 (21:53)

    Beste Jetske,

    Rosehip oil bevat relatief veel vitamine A. Is dit een hoeveelheid waarbij je, bij dagelijks smeren, ook extra moet opletten in de zon? Maakt deze olie de huid ook gevoeliger voor uv straling? Zo niet, doet deze hoeveelheid vitamine A dan toch iets voor de huid?

    Alvast bedankt voor je antwoord

    • Plantaardige oliën in je huidverzorging - Dr. Jetske Ultee (20)

      Jetskeapril 23, 2015 (14:45)

      Beste Lydia,

      Rosehip bevat inderdaad provitamin A (vooral Beta carotene) en een kleine hoeveelheid tretinoïne. Die concentratie is echter zeer laag, hoogstens 0.357ml/l en dat is minder dan 0.000357%. (J. Concha, C. Soto, R. Chamy, M. E. Zúñiga (2006). “Effect of rosehip extraction process on oil and defatted meal physicochemical properties”. Journal of the American Oil Chemists Society 83 (9): 771-775. doi:10.1007/s11746-006-5013-2) Even ter vergelijking, tretinoïne crème bevat meestal 0.02 of 0.05%.Voor zonschade hoef je niet zo bang te zijn, zelfs als de concentratie hoger zou zijn werkt vitamine A vooral beschermend tegen zonschade.

      Groetjes Jetske

  • Astridjanuari 11, 2015 (16:03)

    Mijn huid is altijd wel droog en gevoelig geweest, soms zo, dat ze ruw aanvoelt, de poriën extra open lijken te staan en je in de porien kleine witte puntjes ziet. Een keer per week een zachte gezichtscrub, maskers, smeren het helpt maar zeker niet voldoende. Nu ik 51 ben lijkt het steeds moeilijker een beetje een balans te vinden.

    Na het lezen van jouw artikel ga ik s nachts vaseline proberen en heb zojuist Rice bran olie op mijn gezicht gesmeerd (hier wok ik normaal altijd in). Of kan ik beter jojoba olie gaan proberen?

    Hoe vaak per week adviseer jij de olie en de vaseline?

    Zijn er (betaalbare) peelings die de grove poriën (niet ontstaan door acne overigens) kunnen verdichten? Mocht je nog andere tips hebben, dan hoor ik deze graag. Hartelijk dank

    • Plantaardige oliën in je huidverzorging - Dr. Jetske Ultee (21)

      Jetskemaart 30, 2015 (14:30)

      Beste Astrid,

      Als je last hebt van grote of grove poriën kunnen deze helaas niet kleiner worden. Ze kunnen wel minder opvallen als ze schoon zijn. Een goed ingrediënt hiervoor is salicylzuur: https://www.dr-jetskeultee.nl/salicylzuur/obj7784526.
      Rice bran olie en jojobaolie zijn beide prima oliën. Je kunt zelf even kijken welke je het meest fijn vindt in gebruik. Je kunt het elke avond gebruiken (evenals vaseline). Mocht je huid niet meer droog zijn hoef je de vaseline aanvullend niet meer te gebruiken.

      Groetjes Jetske

  • Timdecember 11, 2014 (13:48)

    Beste Jetske,

    Ik heb onlangs een TCA peeling ondergaan ivm acne littekentjes en een oneffen huid. Na 1 behandeling ben ik al erg tevreden met het resultaat. Binnenkort ga ik voor de 2e TCA peeling. De kliniek waar ik deze peeling heb laten doen adviseerde mij een creme te gebruiken voor en na de peeling die bij hun te koop is. Op de ingrediëntenlijst stond bovenaan parfum! om die reden, maar ook vanwege de prijs (€65,-) heb ik de creme niet gekocht. Wat zou jij mij adviseren om te gebruiken voor en na een TCA peeling? Is Jojoba olie misschien een idee? Of kan ik jouw moisturizer van Uncover gewoon blijven gebruiken?

    Vriendelijke groet, Tim

  • Annekenovember 22, 2014 (18:42)

    hallo Jetske,

    Sinds een maand gebruik ik de uncoverproducten. Ik ben er erg blij mee en ze werken voor mij fantastisch. Ik heb echter een vraag over de toner (normale tot vette huid); bij gebruik ervan trekt het wat. Ik vraag mij af of ik de volgende keer toch beter de toner voor de gevoelige huid kan nemen en/of wat precies het effect/verschil is of gaat worden.

    • Plantaardige oliën in je huidverzorging - Dr. Jetske Ultee (22)

      Jetskejanuari 7, 2015 (14:15)

      Beste Anneke,

      Fijn om te lezen dat je tevreden bent over de producten. De toner voor de normale tot droge huid bevat meer hydraterende ingrediënten, de toner voor de normale tot vette huid meer kalmerende ingrediënten. Je kunt altijd even contact opnemen met een van mijn collega s voor meer informatie: uncoverskincare@dr-jetskeultee.nl.

      Groetjes Jetske

  • Mariska van der Vetnovember 21, 2014 (12:39)

    Hoi Jetske, ik heb de jojoba en kukui olie uit Engeland besteld, daar bestel ik ook altijd mijn chemische peeling!

    :www.sr-skincare.co.uk/ The Formulary> carrier/massage oils..;-)

    Ze hebben daar echt alle olien!

  • Milonovember 20, 2014 (12:25)

    Ik ben hard op zoek gegaan naar camellia japonica, maar kom overal alleen camellia oleifera tegen. Dat zijn toch 2 verschillende bloemen/planten.

    Graag hoor ik of ik i.p.v. de camellia japonica ook de camellia oleifera olie kan kopen? Aangezien die laatste op vele websites wel te verkrijgen is.

  • Veerlenovember 20, 2014 (11:21)

    Beste Jetske,

    Bedankt voor je antwoord. Ik weet dat zonnebescherming erg belangrijk is, maar verdraag helaas geen zonnecreme, het is ook daarom dat ik de vraag stelde.

    Momenteel gebruik ik afwisselend olijf, argan, rice bran, camellia japonica en vooral jojoba olie. Zit hier een olie tussen die ik beter niet kan gebruiken (waar teveel vit. A in zit?) Of is de hoeveelheid vit. A laag genoeg in deze olie s?

    Ik heb echt een heel erg gevoelige huid en last van keratosis pilaris , eerst enkel op m n bovenarmen, maar ondertussen ook op m n wangen en rug. Ik gebruik jou exfoliant salicylzuur, en dat helpt wel een beetje, maar ik blijf er veel last mee hebben. Weet jij misschien nog iets dat ik kan doen?

    Alvast bedankt voor je hulp.

    • Plantaardige oliën in je huidverzorging - Dr. Jetske Ultee (24)

      Jetskejanuari 7, 2015 (14:00)

      Beste Veerle,

      wat vervelend dat je geen zonnebrandcrèmes verdraagt. Je kunt alle oliën gewoon gebruiken hoor, behalve natuurlijk als je merkt dat je huid geïrriteerd reageert.
      Je kunt voor je lichaam een hogere concentratie salicylzuur gebruiken (3-6%). Je kunt aan je huisarts vragen of hij/zij een recept uitschrijft. Verder is het belangrijk een crème te gebruiken zodat je huid niet droog wordt. Als je huid droog is vallen de bultjes meer op.

      Groetjes Jetske

  • Judithnovember 6, 2014 (13:00)

    Leuk artikel, naar aanleiding van dit artikel ben ik ook een wonderolie aan het proberen. Ik heb de Jojoba olie van Erica gekocht en gebruik ik nu ongeveer een maand. Wat ik heel erg jammer vind en hier lees ik niks over dat dit kan gebeuren, ik heb in ene erg veel last van mee-eters. Ik vermoed dat dit komt door de olie, want ik heb geen andere verandering in mijn verzorging of eten aangepast. Ik heb al een acne gevoelige huid en nu ook meer last van ontstekingen. Jetske, zouden de wonderolieen ook een comedogene werking kunnen hebben? En hoe weet ik in het vervolg als ik weer een aankoop doe of iets een commedogene bijwerking heeft?

    • Plantaardige oliën in je huidverzorging - Dr. Jetske Ultee (25)

      Jetskedecember 9, 2014 (15:15)

      Beste Judith,

      Jojobaolie is niet comedogeen, dat wil zeggen dat het geen puistjes veroorzaakt. Als je huid niet goed reageert op de olie (of een ander product) dan kunnen puistjes wel ontstaan of verergeren.
      Wat voor jou goed werkt hoeft voor een ander niet goed te werken. Voordat je een product aanschaft vraag je eerst om een tester. Op deze manier kan je goed zien hoe je huid reageert op een product. Je zou ook eens de volgende blog kunnen lezen: http://jetskeultee.nl/over-puistjes-pukkels-en-acne/obj9200770.

      Groetjes Jetske

  • Malounovember 5, 2014 (10:28)

    Hallo Jetske,

    Ik ben opzoek naar een goed product om voor onder de douche te gebruiken. Momenteel gebruik ik olijfolie, maar dat laat altijd zo n typisch geurtje achter en ik vind dat het niet echt snel in de huid trekt. Na wat surfen op internet kwam ik dit tegen:

    Mineralenzeep.

    Palmolie, Palmpitolie, Amandelolie en Olijfolie met Dode Zee mineralen, reinigt en mineraliseert. Maakt de huid zacht en soepel, zonder deze uit te drogen. Te gebruiken bij huidproblemen, eczeem, acné, psoriasis. En voor de verzorging van brokkelige nagels.

    NIEUW RECEPT zonder geurstoffen of kleurstoffen dus zeer geschikt voor allergici. Ph 8-9

    Zou je dit product kunnen bestuderen en op basis daarvan me kunnen vertellen of dit geschikt is voor mij? Ik heb een droge gevoelige huid.

    Alvast bedankt!

    • Plantaardige oliën in je huidverzorging - Dr. Jetske Ultee (26)

      Jetskedecember 9, 2014 (15:00)

      Beste Malou,

      Een olie onder de douche om je huid te reinigen heeft niet veel zin (tenzij er surfactants toegevoegd zijn). Door het water kan de olie niet mengen met de vetten op de huid. Als je onder de douche vandaan komt en je huid insmeert met een olie als je huid nog vochtig is, is een beter idee. Je sluit het vocht dan als ware in en je huid zal minder droog worden. Ik ben overigens wel benieuwd naar de volledige ingrediëntenlijst van de mineralenzeep, omdat het vooral uit olie bestaat: https://www.dr-jetskeultee.nl/zeep-zonder-zeep/obj7777520.

      Groetjes Jetske

  • Mariskanovember 2, 2014 (15:27)

    Hoi Jetske,

    Deze site daar bestel ik altijd mijn chemische peelings en na snuffelen op de site zag ik dat ze ook kukui olie en andere olieën hebben:

    http://www.sr-skincare.co.uk/ekmps/shops/rick58/resources/Design/logonew.png

    • Mariska van der Vetnovember 2, 2014 (15:45)

      de link doet het niet merkte ik dus hier de goede:www.sr-skincare.co.uk/

      • Plantaardige oliën in je huidverzorging - Dr. Jetske Ultee (27)

        Jetskedecember 9, 2014 (15:00)

        Beste Mariska,

        Fijn dat je deze link wilde delen. Het ziet er goed uit!

        Groetjes Jetske

    • Mariska van der Vetnovember 2, 2014 (15:45)

      de link doet het niet merkte ik dus hier de goede:www.sr-skincare.co.uk/

      • Annekenovember 25, 2014 (14:00)

        deze site is een Nederlandse! Keus genoeg! http://www.anthemisshop.com/

      • Lydiadecember 13, 2014 (21:55)

        Hier bestel ik ook altijd de oliën zoals, op aanraden van Jetske, Jojoba olie. Ze hebben ook moisturizers/serums met een hoog percentage werkzame stoffen. Helaas bevatten vele toch geurstoffen (linalool, citral). Daarbij zijn de ingrediëntenlijsten vaak niet volledig. Ik houd het bij de oliën en bij de chemische peelings.

        • Lydiadecember 13, 2014 (21:57)

          even voor de duidelijkheid: ik bedoel niet! de Nederlandse site maar SR Skincare.

  • Mariskaoktober 31, 2014 (16:23)

    Hallo Jetske,

    Waar is de Kakui olie te koop?

    Ik kan het nergens vinden hier in Nederland..

    Groetjes

    • Plantaardige oliën in je huidverzorging - Dr. Jetske Ultee (28)

      Jetskenovember 19, 2014 (16:00)

      Beste Mariska,

      Ik koop deze olie altijd in het buitenland. Ik weet helaas niet waar het in Nederland verkrijgbaar is…

      Groetjes Jetske

  • Veerleoktober 29, 2014 (18:50)

    Beste Jetske,

    Ik had nog een vraag i.v.m. de plantaardige olieën.

    Maakt olie met vitamine a je huid gevoeliger voor zonlicht?

    Groetjes

    • Plantaardige oliën in je huidverzorging - Dr. Jetske Ultee (29)

      Jetskenovember 19, 2014 (16:00)

      Beste Veerle,

      Dit ligt aan de concentratie aanwezig in de olie. Als je bijvoorbeeld 0,02% vitamine A zuur gebruikt word je huid al gevoeliger voor zonlicht. Al is het beschermen van je huid met een zonnebrandcrème altijd belangrijk!

      Groetjes Jetske

  • M.Losekootoktober 27, 2014 (10:16)

    Beste Jetske,

    Is Rice bran olie het zelfde als rijst kiem olie

    Met vriendelijke groet,

    Monique

    • Plantaardige oliën in je huidverzorging - Dr. Jetske Ultee (30)

      Jetskenovember 19, 2014 (16:00)

      Beste Monique,

      Dit is inderdaad hetzelfde!

      Groetjes Jetske

  • fennaoktober 22, 2014 (22:10)

    Beste Jetske,

    Wat vind je van deze olie?

    Ingredients:

    Anthyllis Vulneraria Extract, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Arachis Hypogaea (Peanut) Oil, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Hypericum Perforatum Flower/Leaf Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Calendula Officinalis Flower Extract, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Melia Azadirachta Leaf Extract, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Triticum Vulgare (Wheat) Bran Extract, Fragrance (Parfum), Linalool*, Citronellol*, Citral*, Geraniol*, Farnesol*, Benzyl Benzoate*, Limonene*, Eugenol*, Benzyl Salicylate*, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter

    Ik ben benieuwd.

    Groet, Fenna

    • Plantaardige oliën in je huidverzorging - Dr. Jetske Ultee (31)

      Jetskenovember 19, 2014 (16:00)

      Beste Fenna,

      De olie bevat parfum: dit is nummer een allergeen. Verder zie ik ook wat geurstoffen in de ingrediëntenlijst zoals linalool, citronellol, citral, geraniol en farnesol: https://www.dr-jetskeultee.nl/26-geurstoffen/obj7777447. Je kunt het beste kiezen voor een pure olie met zo min mogelijk toevoegingen. Je kunt eens een kijken nemen bij de oliën van het Blauwe Huis.

      Groetjes Jetske

  • Lydiaoktober 16, 2014 (21:03)

    bedoel silicone

  • Lydiaoktober 16, 2014 (21:00)

    Beste Jetske, hoe denk jij over silione facial cupping ? zin of onzin?

    Groet

    • Plantaardige oliën in je huidverzorging - Dr. Jetske Ultee (32)

      Jetskenovember 19, 2014 (15:45)

      Beste Lydia,

      Ik ben er helaas niet mee bekend, maar het doet me een klein beetje denken aan een bindweefselmassage. Persoonlijk geloof ik niet zo erg in verbeteren van rimpels en slapte van de huid door middel van bindweefselmassage. Volgens mij is ook nooit aangetoond dat bindweefselmassage effectief is tegen huidveroudering. De huid ziet er tijdelijk wel even wat beter uit doordat er wat vocht in het weefsel komt. Er zijn wel bepaalde soorten lasers die een verjongend effect kunnen hebben, maar het ondergaan van een laserbehandeling is een intensief en kostbaar proces. Het duurt weken en soms maanden voordat je verbetering kunt zien.

      Groetjes Jetske

  • Marjoleinoktober 11, 2014 (22:30)

    Beste Jetske,

    Welke olie gebruik je voor je haar?

    Groetjes Marjolein

    • Plantaardige oliën in je huidverzorging - Dr. Jetske Ultee (33)

      Jetskenovember 19, 2014 (15:30)

      Beste Marjolein,

      Ik gebruik weleens jojobaolie in mijn haar.

      Groetjes Jetske

  • Sylviaoktober 4, 2014 (20:56)

    Beste Jetske,

    Ik volg de opleiding voor pedicure. Tijdens de opleiding worden vaak producten met tea tree olie geadviseerd en gebruikt. Een vriendin van mij komt mee als model en zij heeft een parfumallergie (aangetoond door haar dermatoloog). Is het verantwoord om producten met tea tree olie bij haar te gebruiken als er verder geen parfum in de ingredientenlijst voorkomt?

    Groet,

    Sylvia

    • Plantaardige oliën in je huidverzorging - Dr. Jetske Ultee (34)

      Jetskeoktober 24, 2014 (16:15)

      Beste Sylvia,

      Ik zou je eerst willen adviseren de volgende blog te lezen: https://www.dr-jetskeultee.nl/tea-tree-oil/obj10574761. Als ze allergisch is voor parfum kan ze dit ingrediënt vermijden, tea tree oil hoeft dan niet vermeden te worden.

      Groetjes Jetske

  • Miekeseptember 22, 2014 (12:20)

    Dag Jetske,

    Ik heb last van Periorale Dermatitis. Ik heb een kuur gekregen van Doxycyline maar ben hier geen voorstander van. Ik heb mijn voedingspatroon al jaren drastisch aangepast maar m n huid blijft een onrustige factor. De Doxycyline werkt redelijk maar heb wel last van rode plekken (net alsof het een beetje verbrand is) Wat raadt je aan om mijn gezicht mee te verzorgen? Ik ben ook gevoelig voor hele kleine verstopte talgpropjes en ben eigenlijk ten einde raad wat betreft mijn zoektocht naar producten waar mijn huid rustiger van wordt.

    • Plantaardige oliën in je huidverzorging - Dr. Jetske Ultee (35)

      Jetskeoktober 2, 2014 (17:59)

      Beste Mieke,

      Dermatitis perioralis is sterk gerelateerd aan cosmeticagebruik. Het kan ook ontstaan door het gebruik van hormoonzalven. Ik zou je als eerst willen adviseren geen make-up te gebruiken. Verder zou je een creme met metronidazol kunnen gebruiken eventueel in combinatie met antibiotica in tabletvorm (zoals doxycycline). Verder is het belangrijk geen vette cremes te gebruiken op je huid.

      Groetjes Jetske

  • Claudiaseptember 19, 2014 (19:48)

    Dag Jetske,

    Beste Jetske,

    Kun je de jojobaolie ook op je ogen gebruiken? Ikzelf gebruik de moisturizer van Uncover voor gezicht en ogen maar kan voor mijn ogen nog wel iets extra s gebruiken.

    • Marielleseptember 21, 2014 (12:13)

      zeker!

    • Jetskeoktober 2, 2014 (14:12)

      Beste Claudia,

      Je kunt jojobaolie ook rondom de ogen gebruiken.

      Groetjes Jetske

  • Marleenseptember 19, 2014 (19:29)

    Hallo Jetske,

    Ik lees al een tijdje jouw blogs, omdat ik erg geinteresseers ben in gezondheid in het algemeen; voeding en verzorging. Ook ik heb onderzoek gedaan naar wat ik het beste op mijn huid kan smeren. Ik heb een gevoelige huid en regelmatig een geirriteerde rode kin. Ik ben toen bij rauwe kokosolie terecht gekomen. Wat ik heb begrepen is dit product ontstekingsremmend en het wordt snel door je huid opgenomen. Ik merk zelf dat kokosolie ervoor zorgt dat mijn huid rustig wordt. Ik gebruik kokosolie als lippenbalsem, make-up remover, bodylotion, dag-en nachtcreme, handcreme en als masker voor mijn haren. Ik vroeg mij af of kokosolie echt zo goed is voor je huid, omdat het een natuurlijk product is. Klopt dat? Ik ben benieuwd naar jouw antwoord!

    • Plantaardige oliën in je huidverzorging - Dr. Jetske Ultee (36)

      Jetskeoktober 2, 2014 (17:59)

      Beste Marleen,

      Kokosolie is een prima product. Bij een huid met puistjes zou ik het alleen niet adviseren omdat het puistjes kan verergeren.

      Groetjes Jetske

  • Paulaseptember 19, 2014 (10:21)

    Wat een fijn artikel weer. Heb de jojoba olie gekocht en het werkt zo fijn!

    Ik had nog een ander vraag, welke creme gebruik je onder je ogen? Kan ik een gewone moisturizergebruiken ( ik gebruik die van la Roche die je aanraad op je productlijst ) zowel overdag als s avonds? Of is het beter om een oogcreme te gebruiken? Ik heb best veel last van opgezette ogen in de ochtend, wat er niet mooi uitziet. Helpt een speciale oogcreme hier tegen of is dat een fabel?En heb je eventueel tips wat ik hier tegen zou kunnen doen? En wat kan je aanraden voor rimpels onder de ogen? Helpt Vit A daar dan ook tegen of kan ik dat nog beter niet gebruiken ( ben 28 jaar). Alvast heel erg bedankt voor alle antwoorden en ik kijk weer uit naar nieuwe post!

    Groetjes Paula

    • Jetskeoktober 2, 2014 (14:10)

      Beste Paula,

      Ik gebruik rondom mijn ogen mijn eigen moisturizer. Een aparte oogcrème is niet nodig als je een milde moisturizer hebt. Je kunt het zowel in de ochtend als avond gebruiken. Als je in de ochtend last hebt van opgezette ogen komt dat waarschijnlijk doordat je de nacht in een horizontale houding hebt doorgebracht. Je kunt eens proberen om je hoofd wat hoger te leggen gedurende de nacht. Ik weet niet of je je ogen reinigt maar je ogen kunnen ook hierop reageren. Ik zou je niet willen adviseren vitamine A zuur direct onder de ogen aan te brengen.

      Groetjes Jetske

  • susanseptember 16, 2014 (08:38)

    Hoi Jetske,

    een vraagje over de jojoba olie. Ik masseerde laatst mijn gezicht met jojoba olie waarbij ik een kwartier tot half uur van te voren mijn uncover moisturizer op had. maar nadat ik met jojoba olie mijn gezicht inmasseerde leek het te rullen.. ik denk misschien iets in combinatie met de uncover moisturizer en de jojoba olie. Geen idee of dit gewoon een slechte jojoba olie is (het is wel een pure jojoba geen overige ingredienten) of lijkt dan toch niet goed te gaan met de uncover moisturizer. herken jij dit?

    groetjes, susan

    • Asseia Rijnveldseptember 26, 2014 (13:20)

      Hi Susan, Doorgaans is het beter om eerst de olie te gebruiken en daarna pas een gewone moisteriser (indien nodig).

      De reden: olie heeft een fijnere moleculaire structuur, dringt dieper in de huid. Een moisteriser blijft op de huid liggen en kun je er inderdaad afrullen. Zeker als je royaal smeert.

      Probeer andersom, ben benieuwd wat er dan gebeurt

      • susanoktober 3, 2014 (16:19)

        Asseia, bedankt voor je reactie! ik denk indedaad dat het daaraan ligt. de moisturizer lijkt eraf te rullen.

        ik heb het andersom geprobeerd en geen vuiltje aan de lucht 🙂

        Dank je wel!

        @Jetske, ook jij bedankt voor je antwoord.

        vriendelijk groet, Susan

      • Plantaardige oliën in je huidverzorging - Dr. Jetske Ultee (37)

        Jetskeoktober 24, 2014 (15:45)

        Beste Asseia,

        Als je moisturizer hoge concentraties werkzame stoffen bevat kan je beter eerst de moisturizer aanbrengen en deze even goed in laten trekken. Als je creme inderdaad gaat rullen kun je het ook andersom aanbrengen maar dan zou ik niet al te veel aanbrengen en wel echt even wachten totdat de olie goed ingetrokken is. Anders blijven de werkzame stoffen in een filmpje op je huid liggen.

        Groetjes Jetske

    • Jetskeoktober 2, 2014 (13:52)

      Beste Susan,

      Het zou kunnen dat dit voor jouw huid niet goed werkt. Ik weet niet hoelang je de huid gemasseerd hebt maar je kunt ook eens proberen of het minder wordt als je de olie alleen aanbrengt en niet inmasseert. Je kunt uiteraard ook een andere olie proberen om te kijken of het beter gaat.

      Groetjes Jetske

  • Fiekseptember 14, 2014 (08:58)

    Ik gebruik nu al geruime tijd een mengsel van olijfolie, arganolie of druivenpitolie met ongeveer 10% castor olie om mijn gezicht te reinigen. Werkt fantastisch. Mijn huid voelt super gehydrateerd en zacht aan.

    Ik had onlangs sinds 3 jaar weer eens een afspraak gemaakt met mijn schoonheidsspecialiste. Ze was verrast hoe goed mijn huid eruit zag en vroeg wat ik gebruikte. Toen vertelde ik over de olie.

    Nu gebruik ik sinds 2 maanden ook nog 3 x per week glycolzuur en dat in combinatie met mijn Cerave creme en de olie als reiniger. Zo heb ik voor mijzelf een heel betaalbare en effectieve huidregime dat super werkt!

    • Jetskeoktober 2, 2014 (13:50)

      Beste Fiek,

      Wat fijn om te lezen dat je voor jouw huid producten hebt gevonden die werken!

      Groetjes Jetske

  • Brechtjeseptember 8, 2014 (20:59)

    bij gebruik van pure olie voor het gezicht zijn plusminus drie druppels voldoende.

  • Wilkeseptember 5, 2014 (15:59)

    Hallo,

    Onlangs heb ik een flesje gezichtsolie met Rosa Mosqueta olie op mijn lijf opgebruikt omdat ik het op mijn gezicht te vet vond voelen.

    Maar ik was blij verrast over de werking! Heb jij ervaringen met de Rosa Mosqueta olie?

    • Asseiaseptember 10, 2014 (21:10)

      Hi Wilke,

      Rosa Mosqueta olie oftewel rozenbottelolie valt ook onder de categorie wonderolie.

      Hier een handig overzicht van een nieuwkomer op de cosmetische olie markt: MiSS BiO. http://missbio.nl/wp-content/uploads/2014/09/Eigenschappen-Olie-voor-blends.pdf Daar staat vast een alternatief tussen voor de moeilijk te vinden exemplaren. In het algemeen: Neem anders contact op als je een bepaalde olie zoekt. Wij kopen direct in bij de coöperaties en laten elke olie analyseren door een laboratorium op zuiverheid en eigenschappen. Uiteraard volledig BiO!

    • Jetskeoktober 2, 2014 (13:26)

      Beste Wilke,

      Ik heb er geen ervaring mee maar goed om te lezen dat het goed is bevallen!

      Groetjes Jetske

    • Lydiaoktober 5, 2014 (20:23)

      jetske heeft onder haar blog het gebruik van vitamine a zuur op 22 juni 2010 geschreven over wat zij destijds heeft kunnen vinden over Rosa Mosqueta olie.

  • Stephanieseptember 4, 2014 (11:21)

    Hei Jetske,

    Misschien een gekke vraag maar ik heb de jojoba olie van Het Blauwe huis gekocht en in de koelkast gezet. De olie wordt dan hard en is niet meer vloeibaar. Is dat de bedoeling of is mijn koelkast dan te koud en kan ik hem beter in de kelderkamer bewaren?

    Groetjes,

    Stephanie

    • Jetskeseptember 11, 2014 (16:05)

      Beste Stephanie,

      Zelf doe ik eerst een klein beetje olie in een kleiner flesje, de rest bewaar ik gekoeld. De olie zal dan inderdaad minder vloeibaar worden, maar zodra je het uit de koelkast haalt zal het weer vloeibaar worden.

      Groetjes Jetske

  • cobiseptember 1, 2014 (23:23)

    ik was niet heel duidelijk. Ik bedoelde de merken olie. Kon ze nergens vinden. Maar zie nu wat tips waar te kopen. Camelia japonica kin Ik alleen vinden als olie om messen te onderhouden.

  • Brechtjeseptember 1, 2014 (19:38)

    de camellia Japonica-olie en de Kukui-olie zijn ook via de Britse webwinkel gardenofwisdom.com te bestellen.

  • elaugustus 31, 2014 (16:31)

    Wederom een superartikel!!

    Weet je toevallig ook hoeveel % A, C en E in Ku Kui olie zit?

    En waar je het als consument kan aanschaffen?

    • Jetskeseptember 11, 2014 (15:55)

      Beste El,

      De concentratie vitamines in kukui olie is laag, maar soms voegt de fabrikant wat aan het product toe om het langer goed te houden. In een onderzoek naar de samenstelling van Kakui olie heb ik het volgende kunnen vinden:

      The analysis showed that mineral oil contained none of the nutrients found in kukui nut oil: 9.10% saturated fat, 21.20% monounsaturated fat, 69.70 polyunsaturated fat, 102 IU/100 g of vitamin E, and 2.7 mg/100 g of vitamin C (vitamins E and C are not normally found in kukui nut oil but were added by the manufacturer to act as antioxidant preservatives for the polyunsaturated fats). De polyunsaturated fatty acids, especially omega-3 fatty acids bestaan uit (41.27% linoleic acid, 28.06% linolenic acid, 21.21% oleic acid, 6.84% palmitic acid, 2.30% steric acid%, 0.32% parinaric acid).

      Groetjes Jetske

  • Marlonaugustus 30, 2014 (16:46)

    Beste jetzke,

    ik vroeg mij af hoe je jojoba olie precies gebruikt als make-up remover. Ik heb het zelf vandaag aangeschaft en geprobeerd, maar na het afspoelen met water bleef er alsnog een vettig laagje achter. Moet ik misschien watjes gebruiken? En gebruik je in je routine musilin cloths?

    Groetjes,

    Marlon

    • Marielleaugustus 30, 2014 (19:29)

      ik ben niet Jetske maar wou even reageren. Hoe ik mijn make-up verwijder. Ik neem een theelepeltje en doe daar wat plantaardige olie op (meestal maisolie of zonnebloemolie) steek mijn vingers in de olie en wrijf dan zachtjes over mijn ogen en blijf wat olie op mijn vingers doen tot ik voel dat alle oogmake-up is losgekomen. Dan neem ik een handdoekje en wrijf de olie van mijn ogen. Dan neem ik een reinegingsolie (die van Kruidvat eigen merk vind ik een goeie) en verdeel die over mijn vingers (handen) en wrijf die over heel mijn gezicht en ogen dan spoel ik die af en gebruik ik een face-wash. Dat is mijn reinegingsroutine.

    • Jetskeseptember 11, 2014 (15:53)

      Beste Marlon,

      Je kunt erna een milde cleanser gebruiken om je make-up en olie eraf te halen. Ik gebruik geen musilin cloths.

      Groetjes Jetske

  • Maureenaugustus 30, 2014 (14:04)

    Als ik ga zoeken naar camellia japonica olie vind ik 2 links waar ik hem zou kunnen bestellen. Ik kan er alleen geen wijs uit of het pure olie is en of ik wel de goeie heb.

    http://www.nhrorganicoils.com/products.php?id=2893

    http://www.anthemisshop.com/index.php?item=&action=article&group_id=10000014&aid=5814&lang=NL

    Ik hoop dat iemand van jullie bekend is bij anthemis (of nhrorganics).

    Of als iemand anders een goeie tip heeft hoor ik het graag.

    Jetske sowieso bedankt voor al je tips en je mooie producten. Ik kijk ook erg uit naar de foundation:-).

    Met vriendelijke groet,

    Maureen

  • Marielleaugustus 29, 2014 (21:02)

    Jetske zou je eens een artikel willen maken over het zeer gevaarlijke gif “sodium fluoride” dat in tandpasta zit.

    Hier kan je er wat over bekijken:

    http://www.gezondheidenvoeding.nl/gezondheid-gezond/fluoride-in-tandpasta-gevaar-voor-de-gezondheid/

    http://topdocumentaryfilms.com/fluoridegate/

    En voor wie denkt dat het allemaal niet zo erg is dit is de waarheid:

    Een blootstellingsgrens van 2,5mg/m3 wordt ruim overschreden in tandpasta.

    In de meeste tandpasta’s zit 1200 ppm omgerekend is dit (SCHRIK NIET): 2061.35 mg/m3

  • Annaaugustus 29, 2014 (12:17)

    Hoi Jetske,

    zou jij die goede oliën, zoals de Camellia japonica olie, niet aan je assortiment kunnen toevoegen? 🙂

    • Jetskeseptember 11, 2014 (15:52)

      Beste Anna,

      Wie weet in de toekomst ;-)!

      Groetjes Jetske

  • Heidiaugustus 28, 2014 (22:46)

    Hoi Jetske, ik heb rosacea en gebruik op het moment de moisterizer uit jouw lijn en word ook behandeld in de velthuiskliniek, welke olie zou je aanraden ter aanvulling? En eventueel ook voedinstips bij rosacea?

  • keekeaugustus 27, 2014 (22:27)

    Jetske, ik zit me steeds te verheugen op de Uncover foundation. Kun je al iets vertellen hierover? Groet Keeke

  • keekeaugustus 27, 2014 (22:25)

    Jetske, ik zit me steeds te verheugen op de Uncover foundation. Kun je al iets vertellen hierover? Groet Keeke

    • Jetskeseptember 11, 2014 (15:46)

      Beste Keeke,

      De verwachting is dat de foundation in de winter gelanceerd wordt. Ik houd jullie uiteraard op de hoogte!

      Groetjes Jetske

  • Fatihaaugustus 27, 2014 (21:49)

    Hoi jetske

    Ik heb sinds 2 maanden laat van grove porien en een gemengde huid

    Heb van de dermatoloog salicylzuur in lannete creme gekregen. Ik smeer het nu wat langer dan een week en het lijkt of me porien grover worden. Weet niet of dit komt door mix van lannete creme en salicylzuur. Weet hij misschien of dit een goede creme is. Ook raadde hij me microdermabrasie aan maar ben nog niet uit of ik me huid hier goed mee doe. Ik las dat jojoba olie je talg kan verminderen omdat jojoba olie op huid eigen vet lijkt. Kloptt dat? Ik denk om jojoba olie te gebruiken misschien dat me huid weer de balans terug vind.

    Groetjes Fatiha

    • Marielleaugustus 28, 2014 (19:43)

      Ik heb zelf een vette en onzuivere huid en enkele jaren geleden gebruikte ik ook jojoba olie, mijn huid zag er gewoon veel beter uit en meer in balans. Ik gebruikte het wel in het najaar en in de winter, wanneer het weer warmer begon te worden werkte het niet meer voor mijn huid en leek het mijn porien te verstoppen. De Lanette creme zou ik niet meer gebruiken wat dat is minerale olie/ pertrolium dat daar in zit. Zelf heb ik ook de ervaring van vroeger soms producten te gebruiken waar minerale olie in zit en dat de volgende dag mijn huid vol onderhuidse en pijnlijke ontstekingen stond. Ik ben onlangs een creme tegen gekomen met zeer fijne ingrediënten en die heet dr organic whitening cream( de tube bevat 125ml) ik kan hem je zeker aanraden hij is op basis va propolis van bijen en dat is heel goed voor je huid!

      Ik ben even gaan kijken op de site de-kruiderie.com en daar zag ik moringa olie en de werking van deze olie lijkt mij wel aan te staan, kijk zelf ook even op de site.

    • Jetskeseptember 11, 2014 (15:44)

      Beste Fatiha,

      Salicylzuur kan helpen de poriën schoon te houden, hierdoor vallen poriën minder op. Of het een goed product is wat je gebruikt kan ik helaas niet zeggen zonder ingrediëntenlijst. Jojobaolie is zeker ook geschikt voor de vettere huid zoals je in mijn blog kunt lezen.

      Als je kijkt naar de literatuur is het zeker zo dat microdermabrasie het aspect van de huid kan verbeteren. Het is geen antirimpelbehandeling. Toch moet je er wel voorzichtig mee zijn, er is uit een onderzoek bekend dat microdermabrasie ook negatieve effecten kan hebben en de barrièrefunctie van de huid kan verzwakken. Dat kan uiteindelijk juist tot huidveroudering leiden. Microdermabrasie met beleid toepassen dus. Niet te vaak en niet te diep. Bij een gevoelige huid zou ik het niet toepassen. En het belangrijk na een microdermabrasie behandeling of peeling antioxidanten weer aan te vullen.

      Groetjes Jetske

  • Marielleaugustus 27, 2014 (18:41)

    Ik wou even kwijt dat er een plantaardig alternatief bestaat voor de mensen die zweren bij vaseline/ minerale olie/ petrolium en dat is olus oil.

    “This is an expressed oil of vegetable origin, which has excellent emollient and occlusive effects, moisturizing the skin whilst acting as a barrier to moisture loss. It is widely used in many top class cosmetic and personal care products as an alternative to mineral oil. It is hypoallergenic, and suitable for those with sensitive, dry and itchy skin conditions.”

    Ik heb de babyolie van neutral en daar zit alleen olus oil in en vind het helemaal geweldig!

    • Ellijseptember 1, 2014 (17:06)

      Marielle, bedoel je de Neutral baby-huidolie en gebruik je die voor je gezicht?

      • Marielleseptember 3, 2014 (19:43)

        Ja die bedoel ik. Nee ik gebruik hem niet op mijn gezicht omdat ik een vette/onzuivere huid heb. Ik gebruik hem op mijn lippen, droge plekken op mijn lichaam, ik meng een druppel of 2 druppels op mijn handcreme. Maar ik denk voor mensen met een droge huid dat deze olie heel geschikt is voor het gezicht.

  • Lauraaugustus 25, 2014 (21:43)

    Het is idd zoeken naar goede olie. Ik heb Argan olie van de Gezond& Wel winkels, hier zit alleen vitamine E aan toegevoegd en is voor de rest pure argan olie in van de koude persing, in een donker flesje. De toegevoegde vitamine E is, zoals jetske schreef, juist goed.

  • Lidyaugustus 24, 2014 (19:48)

    heb een site gevonden waar ze biologische koudgeperste jojoba olie en rijstvliesolie (ricebran) verkopen: de-kruiderie.com . Camellia japonica olie en Kukui heb ik niet kunnen vinden.

  • Susanneaugustus 22, 2014 (19:03)

    Hoi Jetske,

    Ik ben ook heel benieuwd wanneer je de tree tea olie met jojoba olie aanbrengt op puistjes. Ik gebruik zelf elke avond naast jou producten benzoylperoxide gel na de exfoliant ivm acne. S ochtend alleen de exfoliant. En hoe vaak smeer je de olie?

    • Jetskeseptember 11, 2014 (15:31)

      Beste Susanne,

      Je kunt beginnen met twee a drie keer per week.

      Groetjes Jetske

  • Brechtjeaugustus 21, 2014 (18:57)

    zou als alternatief voor de camelia-olie de calendula-olie van Weleda (ook aangeraden door Jetske) geschikt zijn? Calendula werkt kalmerend en beschermend.

  • H.augustus 21, 2014 (13:06)

    als jojoba olie heb ik een goede tip: Bio-Jojoba-Oil van het merk Alva. Zit in een mooi glazen flesje met een hele zuinige opening zodat je nooit te veel op je hand doet (en er ook weinig lucht in het flesje binnenkomt)! Te koop bij de Natuurwinkel.

  • keekeaugustus 20, 2014 (22:49)

    Camelia japonica olie heb ik gevonden via Ebay merk Aubrey organics 11 ml voor 32 euro incl verzenden ze noemen het white camellia oil. En de jojobaolie vind ik echt fijn maar de rice bran oil kun je bij elke supermarkt kopen flesje van 500 ml, maar pas op bij een gevoelige huid mijn dochter en ik kregen er een onrustige en rode huid van. Als jullie een goedkopere versie zie van de camelia japonica hoor ik het graag. Groet Keeke

  • keekeaugustus 20, 2014 (22:47)

    Camelia japonica olie heb ik gevonden via Ebay merk Aubrey organics 11 ml voor 32 euro incl verzenden ze noemen het white camellia oil. En de jojobaolie vind ik echt fijn maar de rice bran oil kun je bij elke supermarkt kopen flesje van 500 ml, maar pas op bij een gevoelige huid mijn dochter en ik kregen er een onrustige en rode huid van. Als jullie een goedkopere versie zie van de camelia japonica hoor ik het graag. Groet Keeke

  • Astrid Wilbrinkaugustus 20, 2014 (10:26)

    ben erg blij met alle informatie van Jetske. Ik kan echter nergens een adres vinden waar ik de 100% Camelia of de Rice bran olie kan kopen. Heb al gegoogled en rond gebeld maar zonder resultaat. Graag jullie hulp.

    • Yvonneaugustus 20, 2014 (16:54)

      Hallo Astrid, mocht ik het vinden dan zet ik het op deze site, maar ik zoek me er ook suf naar. To nu toe veel Rice Bran olie gevonden, alleen is die voor in de keuken bedoeld.

      • Astridaugustus 20, 2014 (20:39)

        tja ik twijfel ook over die Rice Bran olie. Zit daar nog kwaliteit verschil in of maakt het niet uit en kun je het zowel voor koken als voor huidverzorging gebruiken ?

  • Brendaaugustus 19, 2014 (13:26)

    Ik gebruik jojoba olie van de tuinen (eigen merk) , ik weet niet of dit helemaal zuiver is, want er staan wel een aantal ingredienten op het flesje. Ook gebruik ik argan olie van het merk gezond& wel. Dit is wel 100% natuurlijk. Argan olie (minstens 25 euro voor een flesje zuiver olie) is wel veel duurder dan jojoba olie maar ik vind het wel pretiiger. Ik gebruik het voor de droge punten voor mijn haar of voor de droge plekjes in mijn gezicht of handen. Ik heb mijn tips over olie van een haarsite (http://www.hairfairforum.be/)

  • L.augustus 19, 2014 (09:47)

    Dag Jetske, nog een vraag. Enige maanden geleden was ik met dochter bij de Velthuis Kliniek voor een consult. Ik heb weinig zicht en vat op het reinigen van haar huid. Daarom zocht ik naar behandelingen die de acné, zonder dat we afhankelijk zijn van het verzorgingsregime van mijn dochter, konden verminderen. Zelf dacht ik aan laser en zelfs aan de Photo Dynamische Therapie zoals jij die ook in het artikel in Vitamin Beauty vermeldt. Ik had daar voor het consult al over gelezen op de website van de Velthuis Kliniek. De laser was geen goed alternatief volgens de huidspecialiste en de nieuwe behandeling; daar had ze nooit van gehoord. Ze kon het ook niet opzoeken omdat ze die dag door storing niet op de website kon.

    Ik ben dus ook niet meer teruggegaan en zoek nog steeds…

    Kan jij misschien nog iets hierover uitleggen of me vertellen of laser of de nieuwe techniek geschikt is voor een meisje van 16 jaar (met angst voor pijn vw autisme). Ik zoek nu al zolang.

    L.

    • Jetskeseptember 11, 2014 (15:14)

      Beste Lydia,

      Ik ben inmiddels al een paar jaar weg bij de Velthuiskliniek maar destijds werd er Photo Dynamische Therapie aangeboden bij de behandeling van acne. Photo Dynamische Therapie werkt goed bij acne, maar is alleen wel heel erg kostbaar. Misschien dat ze het daarom nu niet meer doen, ik vrees dat je te maken hebt gehad met een wat “nieuwere” arts of huidtherapeut. Je zou nog een keer via de Velthuiskliniek contact op kunnen nemen met Annelijn van Ierland (huidtherapeute). Ze weet hier zeker meer over!

      Groetjes Jetske

    • Lydiaseptember 11, 2014 (23:57)

      dank je voor de info Jetske ! maar ik was al een keer consult-kosten kwijt zonder volledig consult. Denk niet dat ik dat nog een keer ga doen. Nu gebruikt zij sinds enkele weken Microgynon 30 en ik hoopte dat dit gunstig zou werken op de acné. Nu schrik ik toch wel omdat ik allerlei artikelen tegenkom waarin staat dat juist Microgynon afgeraden wordt bij acné. Is dat juist?

      • Jetskeoktober 2, 2014 (13:36)

        Beste Lydia,

        Als je dochter last heeft van acne is microgynon niet de beste keuze. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de Yasmin. Je kunt het uiteraard ook even overleggen met je behandeld arts.

        Groetjes Jetske

  • L.augustus 18, 2014 (19:45)

    Hallo Jetske, nog een vraag : mag het mengsel tea tree/jojoba ook bijvoorbeeld 2 avonden achter elkaar? Dit omdat je aangeeft dat je het niet te vaak mag gebruiken. Elke avond wordt overigens Differin gebruikt.

    • Jetskeaugustus 26, 2014 (15:19)

      Beste Lydia,

      Als je ziet dat dit je huid niet irriteert mag het wel, maar je moet je huid echt heel goed in de gaten houden. En als je na 3 weken geen verandering ziet, zou ik er mee stoppen….

      Groetjes Jetske

  • L.augustus 18, 2014 (19:12)

    Welke tea trea olie gebruik je dan Jetske? Mijn puberdochter kampt zo met acné maar ik krijg er geen vat op dat ze goed reinigt. Wil niet elke avond de strijd aangaan. 1 Keer per week mag ik salicylzuur bij haar aanbrengen. Nu wil ik de combinatie van jojoba/tea tree olie daarnaast ook 1 keer per week gaan proberen.

    Alvast bedankt!

    • Jetskeaugustus 26, 2014 (15:18)

      Beste L.,

      In de reformzaak of bij de drogist kan je pure tea tree olie kopen die je voor gebruik even verdunt. Bij acne is reinigen ook wel erg belangrijk (eigenlijk bij elk huidtype), dus ik hoop dat dit ook gaat lukken :-)!

      Groetjes Jetske

  • Brigittaaugustus 18, 2014 (18:36)

    Hallo Jetske 😉

    Ook ik ben heel benieuwd welk merk jojobaolie je gebruikt. Ook had ik nog een vraagje: Jij gebruikt toch ook in de avond vitamine A zuur crème naast jouw eigen producten? Mijn vraag is dus of je dan ook de glycolzuur van tevoren aanbrengt en na de vit. A zuur ook nog een nachtcreme? Of gebruik je alleen de vit.A zuur crème na reiniging en toner? Ben erg benieuwd wat nu het beste werkt, ik dacht namelijk wel eens gelezen te hebben dat je het best de vit.A zuur crème zonder andere crèmes etc.kan gebruiken.

    En hoe gaat het met het schrijven van je nieuwe boek? Weet je al wanneer het ongeveer uitkomt? Ben zo benieuwd! 😉 Groetjes!

    • Jetskeseptember 11, 2014 (15:13)

      Beste Brigitta,

      Het merk jojobaolie vind je terug in de andere reacties op deze blog. Een exfoliant en vitamine A zuur gebruik je niet achter elkaar. Je kunt vitamine A zuur in de avond gebruiken en een exfoliant eventueel ’s ochtends. Wat goed werkt is voor elke huid anders en daarom is het belangrijk je huid goed in de gaten te houden als je vitamine A zuur en een exfoliant gebruikt. Vitamine A zuur kan je aanbrengen voor of na een moisturizer. Als je huid wat gevoeliger is breng je eerst een moisturizer aan: de werkzaamheid van vitamine A zuur wordt iets minder maar de kans op irritatie is ook veel kleiner. Uiteraard gebruik je in de ochtend ook een zonnebrandcrème: door vitamine A zuur wordt je huid gevoeliger voor zonlicht.

      Groetjes Jetske

  • Daphneaugustus 18, 2014 (15:14)

    Heel interessante post weer, Jetske. Dank je wel!

    Had onlangs jojoba-olie van De Tuinen gekocht omdat Jetske eerder al eens schreef dat ze onder meer die olie graag gebruikt op haar lichaamshuid. Echter, de jojoba-olie van De Tuinen is helemaal geen zuivere olie, zo ontdekte ik pas bij thuiskomst (waarom heb ik in de winkel niet al het etiket geïnspecteerd?). Trekt ook ontzettend slecht in, niet snel zoals de jojoba-olie waar Jetske over spreekt.

    INCI: Ethylhexyl Stearate, Simmondsia Chinesis Seed Oil, Tocopherol, Hydrogenated Vegetable Glycerides Citrate.

    Ik heb ook amandelolie van De Tuinen gekocht en die is wel 100% amandelolie.

    Ben ook erg benieuwd waar Jetske haar jojoba-olie koopt. Laat je het ons nog weten, Jetske? Alvast bedankt!

    • MRXaugustus 21, 2014 (00:08)

      Hoi Daphne,

      Toevallig heb ik daar ook een poos geleden naar gekeken, ik zag een aanbieding. Wellicht heb jij dezelfde gezien. Ik heb in de winkel echter goed de INCI bekeken en hem om die reden direct weer laten staan. Ze hebben echter ook een duurdere variant (die was niet in de reclame) daar zag ik wel 100% op staan en volgens de verkoopster was dat ook zo, die lijkt mij wel goed. Direct bij een goede fabrikant voor olie of vitaminen kun je soms ook slagen, goede kwaliteit en lage prijs, wel even zoeken t net.

      • Daphneaugustus 21, 2014 (11:19)

        @ MRX

        Dank je wel voor je reactie! Ja, ik heb toen ook die aanbieding genomen. Jij was alleen wat verstandiger dan ik om eerst in de winkelen naar de INCI te kijken. Ik heb me laten verleiden door de tekst jojobaolie er niet vanuit gaande dat die niet zuiver zou zijn (zo goedkoop zijn die flesjes nou ook weer niet bij De Tuinen) …

        Heb jij misschien adressen van fabrikanten waar je direct kunt bestellen?

        Super dat we elkaar zo kunnen helpen!

        Nogmaals bedankt voor je reactie!

        • Carinaaugustus 27, 2014 (21:12)

          je kunt de jojoba-olie wel gebruiken om je make-up eraf te halen 🙂 Ik heb hem ook en gebruik hem eigenlijk alleen daarvoor omdat ie niet puur is. Al moet ik wel zeggen dat mijn huid er niet op reageert dus dat ik hem theoretisch voor mijn huid kan gebruiken maar daar vind ik m te vet voor. 🙂

  • Marianneaugustus 18, 2014 (13:52)

    @Leyla over arganolie heeft Jetske eerder geschreven.

  • Marrieaugustus 18, 2014 (12:21)

    wat is jouw mening over kokosolie?

    • Jetskeaugustus 26, 2014 (15:11)

      Beste Marrie,

      Zie mijn eerdere reactie aan Fransje :-)!

      Groetjes Jetske

  • Fransjeaugustus 17, 2014 (23:28)

    Nergens lees ik iets over kokosolie, ik dacht dat kokos ook er goed voor de huid was.

    • Yvonneaugustus 20, 2014 (16:51)

      Hallo Fransje, dat lijkt mij ook, alleen heeft Jetske wel een punt: je RUIKT dan ook de hele tijd naar kokos. Misschien ga ik het proberen als een masker. Eventueel voor mijn gezicht EN lichaam. Mijn huid lijkt momenteel nog meest op perkament. 😉

    • Jetskeaugustus 26, 2014 (15:08)

      Beste Fransje,

      Je kunt kokosolie prima gebruiken. Het is in elk geval niet schadelijk, beschermt tegen uitdroging en houdt de huid soepel en zacht. Ik hoor van meer mensen dat ze er goede ervaringen mee hebben. Kijk wel een beetje uit bij de wat vettere huid met puistjes, kokosolie kan de poriën wat verstoppen.

      Groetjes Jetske

  • Lydiaaugustus 17, 2014 (23:21)

    Wat een interessant stuk weer. Zoveel blogs over rimpels, cosmetica en ze zijn ook leuk en onderhoudend. Dit ook al weet je dat er vaak niet naar wetenschappelijke onderbouwing is gezocht. Als ik wil weten hoe het nou echt! allemaal zit, dan lees ik jouw blog; al jaren. En al zoveel geleerd. Bedankt daarvoor.

    • Jetskeaugustus 26, 2014 (15:07)

      Wat fijn Lydia, dankjewel!

  • Jaugustus 17, 2014 (18:58)

    Hoi Jetske

    Ik zou graag willen weten of je ook een creme gebruikt met een olie erin.Zo ja wat is een geschikte creme voor een huid voor porieen te verfijnen en de huid mooier en strakker te maken.Ik heb namelijk al zoveel gebruikt de huid is vet maar ook wat droog op sommige plaatsen.En ook heb ik last van wat acne.Graag een advies.

    • Jetskeaugustus 26, 2014 (15:04)

      Beste J.,

      Zoals je kunt lezen meng ik vaak een olie met een crème. Dit zou je ook kunnen doen. De producten die ik adviseer vind je op de volgende blog: http://jetskeultee.nl/productadvies/obj7777314. Als je je poriën minder zichtbaar wilt maken kan je een exfoliant met salicylzuur gebruiken. Bestaande rimpels kan je niet wegsmeren, hiervoor heb je vitamine A zuur nodig: http://jetskeultee.nl/vitamine-a-retinoiden/obj7777395.

      Als je een vette huid hebt kan je alleen een toner gebruiken. Een moisturizer kan je wel gebruiken op de plekken waar je huid droog is.

      Groetjes Jetske

  • Anne Klimaugustus 17, 2014 (17:52)

    Hoi Jetske

    Dank voor je interessante blog.

    Ik heb een hele droge huid, vooral mijn benen en rug in de winter. Maakt het uit of je de olie op een natte of droge huid aanbrengt? Sommige oliën (blends) die ik koop raden aan om het in te wrijven op een nog vochtige huid zodat de olie beter wordt opgenomen in de huid. Wat kan jij hierover kwijt.

    En inderdaad iedereen is helemaal weg van die argan olie tegenwoordig. Wat vind je daarvan voor gebruik op je haar en huid? Is het nou echt superspul zoals velen beweren?

    • Marielleaugustus 18, 2014 (20:17)

      voor mij is argan olie super spul mijn kleine acne littekens zijn er allemaal mee verdwenen in mijn gezicht! Argan olie is qua structuur meer zoals jojoba olie. Als je huid heel droog is raad ik aan van olijf olie van 1ste persing te gebruiken.

      • leylaaugustus 19, 2014 (13:00)

        Hoi Marielle,

        welk merk gebruik jij als ik vragen mag? Wil het zelf ook gaan gebruiken maar vertrouw de tuinen en dat soort winkels niet echt hierin.

        • Marielleaugustus 21, 2014 (18:23)

          argan olie van de Cora (in Belgie) in een glazen flesje van 50 ml maar ik gebruikte dat enkele jaren geleden ondertussen hebben ze de ingrediënten veranderd en zitten er nog meer andere plantaardige olien in.

        • Marielleaugustus 21, 2014 (18:29)

          waarom vertrouw je de tuinen en zo niet? In Belgie is de Tuinen Essenza en daar kocht ik altijd jojoba olie van hun eigen merk en was daar heel tevreden over. Deze zit in een glazen donkerblauwe fles met een redelijk grote opening en een zwart stopsel. Je kan natuurlijk ook altijd plantaardige olien om te koken gebruiken. De beste olijf olie volgens Testaankoop is die van de Lidl. Je kan ook altijd eens gaan kijken bij Bioplanet daar ga ik vaak voor voeding en natuurlijke cosmetica te kopen.

          • Carinaaugustus 27, 2014 (21:09)

            Essenza hoort pas sinds 2013 bij De Tuinen. Maar ik gebruik al ruim 5 jaar de olien van De Tuinen en ben daar erg tevreden over alleen bij sommige (jojoba en tarwekiem vooral) moet je uitkijken dat er niets aan is toegevoegd. Al gebruik ik de jojoba-olie die dus niet zuiver is wel altijd voor mijn make-up, werkt geweldig en is niet zo vet.

    • Jetskeaugustus 26, 2014 (15:00)

      Beste Anne,

      Als je een olie aanbrengt op een vochtige huid zorg je ervoor dat het water niet snel kan verdampen. Het vocht kan hierdoor beter worden vastgehouden.

      Over arganolie heb ik al eerder wat geschreven op mijn blog, alle informatie kan je hierin vinden!

      Groetjes Jetske

  • Petraaugustus 17, 2014 (17:30)

    Ik zou ook heel graag merken willen weten van alle oliën, aangezien ik altijd de verkeerde dingen koop 🙁

  • Dorineaugustus 17, 2014 (16:49)

    Dag Jetske,

    Ook ik ben benieuwd naar de mérken van de oliën die je gebruikt. En waar schaf je ze aan?

  • Liaaugustus 17, 2014 (15:49)

    Jetske, bedoel je kukai olie?

    • Jetskeaugustus 26, 2014 (14:59)

      Beste Lia,

      Nee ik bedoel echt kukui olie :-)!

      Groetjes Jetske

  • Stephanieaugustus 17, 2014 (14:51)

    hoi Jetske. Welk merk Jojoba olie en Camiellia Japerica gebruik jij? Ik wil deze ook gebruiken maar heb geen idee welke nou echt goed is. Alvast bedankt!

    • Yvonneaugustus 20, 2014 (16:43)

      Hallo Stephanie, Misschien heb je iets aan het resultaat van mijn zoektocht vandaag: ik heb diverse merken die zuivere jojoba olie leveren, zonder toevoegingen dus, met elkaar vergeleken. Ook qua prijs, omdat ik sinds Jetske meer wil gaan doen met olie en dus grotere hoeveelheden denk te gaan gebruiken.

      Ik kom uit bij ERICA, waarvan ik de jojobaolie al ken. Ik koop er ook al mijn andere èn essentiële oliën, altijd tot grote tevredenheid en voor acceptabele prijzen. Tot mijn verbazing krijg je daar 200 ml voor € 9,99. Een tientje dus. 25 ml kost € 4,99 en 50 ml € 7,99. (Andere merken zijn veel duurder.)

      Alle olie wordt in bruine glazen flesjes met een druppelaar verkocht. Groot voordeel: je hoeft er met je vingers niet aan te zitten.

      Ik wens je succes met de aanschaf. Ik ben net als jij heel benieuwd naar een adres voor de Camellia Olie, want die vind ik tot nu toe nergens.

      • Stephanieaugustus 27, 2014 (18:43)

        Hoi Yvonne,

        Bedankt voor je reactie! Ik ga meteen even kijken!

        Groetjes,

        Stephanie

  • cobiaugustus 17, 2014 (14:39)

    Tja, lui misschien. Maar ik hoor graag welke merken je adviseert voor lijf en gezicht 🙂

  • leylaaugustus 17, 2014 (14:28)

    Arganolie schijnt ook heel goed te zijn, wat is je mening daarover Jetske?

    Zou je ook het merk van de jojoba olie die jij gebruikt willen vertellen? In de winkels word ik niet echt wijzer..

    • Yvonneaugustus 20, 2014 (16:41)

      Hallo Leyla, Misschien heb je iets aan het resultaat van mijn zoektocht vandaag: ik heb diverse merken die zuivere jojoba olie leveren, zonder toevoegingen dus, met elkaar vergeleken. Ook qua prijs, omdat ik sinds Jetske meer wil gaan doen met olie en dus grotere hoeveelheden denk te gaan gebruiken.

      Ik kom uit bij ERICA, waarvan ik de jojobaolie al ken. Ik koop er ook al mijn andere èn essentiële oliën, altijd tot grote tevredenheid en voor acceptabele prijzen. Tot mijn verbazing krijg je daar 200 ml voor € 9,99. Een tientje dus. 25 ml kost € 4,99 en 50 ml € 7,99. (Andere merken zijn veel duurder.)

      Alle olie wordt in bruine glazen flesjes met een druppelaar verkocht. Groot voordeel: je hoeft er met je vingers niet aan te zitten.

      Ik wens je succes met de aanschaf.

    • Jetskeaugustus 26, 2014 (14:57)

      Beste Leyla,

      Over arganolie heb ik al eerder geschreven op mijn blog. De jojoba olie die ik gebruik haal ik bij de groene winkel en komt van “het blauwe huis”.

      Groetjes Jetske

  • Brechtjeaugustus 17, 2014 (12:30)

    Dag Jetske,

    Bedankt weer voor de nuttige info. Hoe denk je over tarwekiemolie? Volgens Paula Begoun kan bèta caroteen namelijk de huid irriteren, en dat zit ook veel in tarwekiemolie (en arganolie).

    • Asseia Rijnveldaugustus 17, 2014 (15:28)

      Tarwekiemolieis een geweldige olie met mooie eigenschappen, maar kan inderdaad verkleuringen veroorzaken.

      Tarwekiemolie helpt bij droge huid, eczeem, dermatitis, rimpels en regenereert de huid. Dit komt door de hoge concentratie vitamine B en E. Tarwekiemolie heeft positieve effecten op de huid. Vooral de slecht doorbloede huid krijgt een energieboost bij regelmatig gebruik.

      Deze olie moet je dus altijd mengen tot een maximum van 10%. Ik gebruik zelf voor mijn gezicht een blend van tamanu olie, jojoba en argan met een heel klein beetje tarwekiem. Heeft me echt goed geholpen om een mooie rustige huid te krijgen.

      Breng een olie serum overigens altijd aan op een iets vochtige huid, helpt bij het verdelen en je neigt er naar om niet te veel te pakken.

      Plantaardige olie is top en blij dat er steeds meer mensen dit ontdekken!

      Groetjes,

      Asseia

      • Brechtjeaugustus 17, 2014 (18:33)

        dankjewel Asseia.

    • Jetskeaugustus 26, 2014 (14:55)

      Beste Brechtje,

      Beta caroteen moet in de huid worden omgezet in vitamine A (net als retinol). Het blijkt uit onderzoek dat beta caroteen (0,2%) op de huid vrije radicalen kan neutraliseren (dit vind je ook terug op de site van Paula’s Choice). Bij hele hoge concentraties kan beta caroteen juist vrije radicalen gaan vormen in plaats van wegvangen maar dat geldt vooral als we het via de voeding innemen. In oliën zit een relatief lage concentratie beta caroteen en hoef je je daar geen zorgen over te maken, mits je de olie koel en donker bewaart en de houdbaarheidsdatum in de gaten houdt.

      Groetjes Jetske

  • Eliseaugustus 17, 2014 (11:43)

    Hallo jetske,

    Van welk merk gebruik jij de oliën? Kunnen wij daar ook bestellen of alleen met een KVK nummer? Alvast bedankt

    Groeten Elise

    • Jetskeaugustus 26, 2014 (14:54)

      Beste Elise,

      Ik gebruik de jojoba olie van het blauwe huis, zij hebben ook amandel olie. De wat exotische oliën bestel ik bij de leverancier, maar dat is voor de consument weer niet mogelijk. http://www.nhrorganicoils.com heeft ook een reeks kwalitatief goede oliën. Ik vind het zelf wel belangrijk dat de gewassen niet bespoten zijn, omdat er in het verleden nog wel eens insecticiden in oliën gevonden zijn.

      Groetjes Jetske

  • Evelineaugustus 16, 2014 (22:45)

    Hi Jetske,

    Welke olie gebruik jij dan om je oog make up te verwijderen dan? Ben benieuwd!

    Gr Eveline

  • Lynnaugustus 16, 2014 (21:41)

    Hoi jetske, ik ben ook benieuwd naar je mening over amandelolie. ik gebruik die van de tuinen om mn oog make te verwijderen (100% amandelolie). Mn moeder gebruikt het om een chronisch schraal plekje boven haar lip te verzorgen. Is amandelolie dan een goede keus of kan ze beter wat anders gebruiken? Bedankt! En gefeliciteerd met het artikel in de NRC!

    • Jetskeaugustus 26, 2014 (14:51)

      Beste Lynn,

      Amandelolie is een fijne olie, tenzij je allergisch bent voor noten. Dan kan je deze beter niet gebruiken…Er is meer over amandelolie te lezen in het artikel “the uses and properties of almond oil” http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20129403.

      Groetjes Jetske

  • Berberaugustus 16, 2014 (18:26)

    Hoi Jetske,

    In het artikel zei je dat je een olie gebruikt om je oogmake-up te verwijderen. Welke olie gebruik je hier dan voor?

    • Jetskeaugustus 26, 2014 (14:50)

      Beste Berber,

      Ik gebruik hiervoor jojoba olie, deze is niet zo vet en dat vind ik fijner.

      Groetjes Jetske

  • Claudiaaugustus 16, 2014 (17:38)

    Jetske,

    Ikzelf gebruik heel graag amandelolie. In je artikel schrijf je hier niets over. Wat kun je over deze olie zeggen?

    • Marielleaugustus 18, 2014 (20:10)

      Dit is een heel interessante website over alle soorten olie:

      http://www.anthemis.nl/aromabasis/amandel.htm

    • Jetskeaugustus 26, 2014 (14:49)

      Beste Claudia,

      Amandelolie is ook een prima olie. Lang geleden werd het in China o.a. gebruikt bij eczeem en psoriasis. Het schijnt niet (snel) te irriteren en het zorgt ervoor dat andere ingrediënten beter gemengd kunnen worden. Bovendien lijkt het zonschade te kunnen beperken (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17348990). Het is wel een wat vollere olie dan jojoba olie en als je allergisch bent voor noten kan je deze olie beter niet gebruiken!

      Groetjes Jetske

  • Ellyaugustus 16, 2014 (16:30)

    Hoe is het mogelijk! “toevallig” heb ik gisteren voor mijn onrustige plekjes in mijn gezicht Jojoba- en tea tree olie aangeschaft en ik vroeg mij af hoe de mengverhouding tussen die 2 moest zijn. En die weet ik nu dus, bedankt!

    • Elianeseptember 3, 2014 (12:13)

      Bedankt voor je goede tips ,zelf maak ik de laatste tijd mijn gezicht serums ,geen crèmes meer voor mij ,ik heb ook de Tamanu olie ontdekt ,jammer voor de sterke notengeur ,maar een weldaad voor je huid

  • Plantaardige oliën in je huidverzorging - Dr. Jetske Ultee (2024)
    Top Articles
    Latest Posts
    Article information

    Author: Jonah Leffler

    Last Updated:

    Views: 5817

    Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

    Reviews: 88% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Jonah Leffler

    Birthday: 1997-10-27

    Address: 8987 Kieth Ports, Luettgenland, CT 54657-9808

    Phone: +2611128251586

    Job: Mining Supervisor

    Hobby: Worldbuilding, Electronics, Amateur radio, Skiing, Cycling, Jogging, Taxidermy

    Introduction: My name is Jonah Leffler, I am a determined, faithful, outstanding, inexpensive, cheerful, determined, smiling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.