CHI Rose Hip Oil review - Beautyill | beauty & lifestyle blog (2024)

De roos is mijn favoriete geurnoot, ik ben dol op alles met rozen erin. Ik ga dan ook niet ontkennen dat dit één van de redenen is dat ik nieuwsgierig was naar deze lijn. Daarnaast is CHI een fantastisch merk waar ik door de jaren heen al vaak fijne haarverzorgingsproducten van heb uitgeprobeerd. Vandaag deel ik je mijn bevindingen over deze CHI Rose Hip Oil lijn, een lijn speciaal voor gekleurd haar.

CHI Rose Hip Oil review - Beautyill | beauty & lifestyle blog (1)
CHI Rose Hip Oil

Wellicht ken je CHI vooral van hun hairtools, logisch want ze hebben o.a. hele fijne stijltangen. Zelf gebruik ik het liefst geen hitte voor mijn haren omdat ze nogal kwetsbaar zijn. Het enige wat mijn haren iedere zes weken moeten doorstaan is een verfbeurt i.v.m. mijn prachtige grijze uitgroei. Zodoende let ik bij mijn haarroutine op producten die mijn kleur zo lang mogelijk mooi houden, daar is deze lijn erg geschikt voor.

De Rose Hip Oil lijn is bedoeld als bescherming bij gekleurd haar. Het helpt je kleur langer mooi te houden met behulp van rozenbottelolie. Ook geeft het je haar de nodige verzorging met behulp van vitamine C en antioxidanten. En tot slotte geeft het je haar UV-bescherming zodat je haren niet oplichten in de zon.

CHI Rose Hip Oil review - Beautyill | beauty & lifestyle blog (2)
Protecting Shampoo

Als eerste de flacon, wat een mega fles van 340 ml! Hier kun je echt een flinke poos mee vooruit want je hebt er helemaal niet veel van nodig. De opvallende rode fles is doorzichtig waardoor je goed ziet hoeveel product je nog hebt. Je hebt er dus niet veel van nodig en juist daarom vind ik de flacon zo fijn, door het pompje kun je heel nauwkeurig doseren. Wel is het geen dop die je ook weer gemakkelijk dicht maakt/draait. Dit laatste vind ik geen probleem want wanneer ik op vakantie ga neem ik een reisverpakking mee. Deze fles is namelijk groter dan de duur van mijn vakanties en ik neem het liefste zo min mogelijk gewicht mee.

CHI Rose Hip Oil review - Beautyill | beauty & lifestyle blog (3)
CHI Rose Hip Oil review - Beautyill | beauty & lifestyle blog (4)

Het heeft een zachte rozengeur die na afloop niet te sterk aanwezig blijft op mijn haren.
De shampoo maakt mijn haren lekker fris maar wel wat droog. Ik heb het gevoel dat dit laatste komt doordat hij mijn haren echt grondig schoonmaakt en ook de build-up goed verwijdert.
Deze shampoo is verder vrij van parabenen en sulfaten.

Protecting Conditioner

Deze conditioner zit in dezelfde grote flacon als de shampoo. Ook hierbij zie je het product er doorheen en het is eveneens een hele praktische verpakking.
Ook dit product heeft een hele zachte rozengeur die na afloop niet te sterk aanwezig blijft op mijn haren.
Deze conditioner zorgt ervoor dat je je geverfde haren hydrateert, de haarschubben sluit dankzij de lage pH waarde en zo lang mogelijk je mooie kleur behoud. Na de shampoo merk ik dat mijn haren behoefte hebben aan vocht en verzorging en dat geeft deze conditioner me genoeg.

CHI Rose Hip Oil review - Beautyill | beauty & lifestyle blog (5)
CHI Rose Hip Oil review - Beautyill | beauty & lifestyle blog (6)

De substantie is precies goed, niet te dun en niet te zwaar. Zelf heb ik fijn haar en een conditioner (of masker) kan al snel te zwaar worden. Als een product te zwaar is voor mijn haren dan worden ze sneller vet en verliest het al snel volume. Met deze conditioner heb ik een perfecte balans. Mijn krullend haar borstel ik het liefste wanneer er flink wat conditioner in zit tijdens het douchen, werkt perfect!
Ook deze conditioner is vrij van parabenen en sulfaten.

CHI Rose Hip Oil review - Beautyill | beauty & lifestyle blog (7)
Repair & Shine Leave-in Tonic

Een schattig flesje met weer rosé kleurige accenten, bij deze flacon springt dat er nog net wat meer uit. Het heeft een fijne verstuiver die het product goed verdeelt over mijn haar.
Deze tonic gebruik je als leave-in na het douchen. Je brengt het aan op nat haar en brengt je haren vervolgens in model zoals je normaal zou doen. Dit product zorgt ervoor dat je haren extra verzorgd worden en helpt pluis te voorkomen.

CHI Rose Hip Oil review - Beautyill | beauty & lifestyle blog (8)
CHI Rose Hip Oil review - Beautyill | beauty & lifestyle blog (9)


De geur is vrij zoet maar persoonlijk houd ik hier wel van. Het is geen hele sterke geur maar er blijft wel een lichte geur achter in je haren. Zelf heb ik nooit last van statisch haar maar het schijnt dat dit product daar ook tegen helpt, tip voor komende winter!
Het is een lichtgewicht product en maakt mijn haren niet onnodig zwaar. Zelf zie ik het als een leave-in conditioner, iets waar mijn krullend haar dol op is, bye pluis!
Ook dit product bevat geen parabenen en sulfaten.

CHI Rose Hip Oil review - Beautyill | beauty & lifestyle blog (10)
Dry UV Protecting Oil

Hoewel het prachtig weer is geweest in Nederland, heb ik deze UV protecting oil nog niet voldoende kunnen testen om echt te kunnen concluderen of mijn haren hierdoor minder UV beschadiging oplopen. Tijdens mijn reis in IJsland droeg ik notabene elke dag een muts! Binnenkort ga ik naar Turkije op vakantie dus daar gaat deze zeker mee naartoe! Een week van tevoren laat ik mijn haren verven, ben benieuwd of ik dan minder last heb van de UV straling. Mijn haren worden op vakantie namelijk altijd erg licht, met name in de puntjes.
Het is een finishing spray die naast de UV bescherming ook een mooie glans geeft.

CHI Rose Hip Oil review - Beautyill | beauty & lifestyle blog (11)


De protecting oil komt in een medium spuitbus van 150 gram, ik zeg medium omdat hij kleiner is dan de meeste haarspray flacons.
Hoe je het gebruikt? Nadat je klaar bent met je styling spuit je het met zo’n 20-25 cm afstand in je haren.
Het geeft een fijne verneveling waardoor het product goed verdeeld wordt. Zelf masseer/knijp ik het nog een beetje in mijn krullen.
Het enige minpuntje vind ik dat CHI er geen factor aangehangen heeft, bijvoorbeeld factor 15 of 30 zodat je je er een beter beeld bij kan vormen. Er zijn namelijk wel haarproducten te koop die wel een bepaalde factor claimen.
Ook dit laatste product is vrij van parabenen en sulfaten.

Prijzen en verkrijgbaarheid

De prijzen op een rijtje:

  • Protecting Shampoovan €23,60 nu voor€18,89 (340ml) /van€41,49 nu voor€31,55 (739ml)
  • Protecting Conditionervan€2,90 nu voor€2,29 (15 ml) /van €24,60 voor€19,69 (340 ml) /van€43,35 nu voor €31,95 (739 ml)
  • Repair & Shine Leave-in Tonic van€24,80 nu voor€19,85 (118 ml)
  • Dry UV Protecting Oilvan €24,80 nu voor€19,85 (150 gram)

CHI Rose Hip Oil producten zijn te koop bij Haarshop.

Dit artikel bevat gesponsorde links. Lees mijndisclaimervoor meer informatie.

Ook leuk om te lezen:

Moroccanoil Curl Re-Energizing Spray en Curl Cleansing ConditionerGUHL Rijke Voeding shampoo, conditioner, intensive spray treatmentKeune Care Sun Shield, zonbescherming voor je haarSebastian Professional Dark Oil

CHI Rose Hip Oil review - Beautyill | beauty & lifestyle blog (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fredrick Kertzmann

Last Updated:

Views: 5819

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fredrick Kertzmann

Birthday: 2000-04-29

Address: Apt. 203 613 Huels Gateway, Ralphtown, LA 40204

Phone: +2135150832870

Job: Regional Design Producer

Hobby: Nordic skating, Lacemaking, Mountain biking, Rowing, Gardening, Water sports, role-playing games

Introduction: My name is Fredrick Kertzmann, I am a gleaming, encouraging, inexpensive, thankful, tender, quaint, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.