Koolhydraatarm gevuld speculaas | Oanh's Kitchen (2024)

Koolhydraatarm gevuld speculaas | Oanh's Kitchen (2)

in ChallengeDay, Desserts en zoetigheid

Ik heb deze overheerlijk gevulde speculaas gemaakt en deze bruine suikervervanger gebruikt. Met dit recept zijn we helemaal klaar voor de komst van sinterklaas! Hij is heerlijk gekruid met natuurlijk speculaaskruiden en gevuld met spijs.

Heb je deze gevulde speculaas al eens geprobeerd? Ook een smakelijke aanrader!

Print

Koolhydraatarm gevuld speculaas | Oanh's Kitchen (3)

Gevuld Speculaas!

  • Bereidingstijd: 50 minuten
  • Porties: 4
  • Aantal koolhydraten: 2.2 g khd per stuk
Print recept

Omschrijving

Je kunt de speculaas cake ook vullen met deze koolhydraatarme marsepein voor de variatie. Dat is namelijk ook een goddelijke combinatie!

Ingrediënten

Koek:

Spijs:

Extra:

  • ei voor het bestrijken

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160c.
Meng alle ingrediënten voor de spijs tot een egaal mengsel en maak er 1 bol van. Wikkel het in vershoudfolie en plaats het in de koelkast.

Smelt de boter. Mix het ei luchtig met de Griekse yoghurten voeg vervolgens alle ingrediënten toe.
Verdeel het mengsel in twee stukken.
Ik heb de twee mengsels over bakpapier verspreid in twee cirkels (van ongeveer 12 diacm) en tussen een vel bakpapier uitgerold.

Maak een een plak van de spijs net zo groot als de 2 ronde plakken cake en leg de spijs tussen de plakken.
Strooi de amandelschaafsel erover en bestrijk de gevulde speculaas met het ei.
Bak de gevulde speculaas koek 35 a 40 minuten in de oven.
Laat het even afkoelen voordat je de koek aansnijdt.

Notities

Ik heb de cake laag, gevuld door spijs met daarbovenop weer een laagje cake in een springvorm gelegd van 12 diacm en zo de gevulde speculaas gebakken in de oven!

Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, speculaas, gevuld, sinterklaas, cake, marsepein,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Koolhydraatarm gevuld speculaas | Oanh's Kitchen (4)

Koolhydraatarm gevuld speculaas | Oanh's Kitchen (5)

32 Comments

  1. Koolhydraatarm gevuld speculaas | Oanh's Kitchen (6)

    Alicia

    11 november 2015 at 10:27 ·Antwoord

    Jeetje dat ziet er heerlijk uit! Ga ik meteen maken zo! Dank je wel Oanh, geweldig weer!

    • Koolhydraatarm gevuld speculaas | Oanh's Kitchen (7)

      Oanh

      11 november 2015 at 10:28 ·Antwoord

      Wat leuk Alicia! ? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

    • Koolhydraatarm gevuld speculaas | Oanh's Kitchen (8)

      Natasja

      6 november 2016 at 13:26 ·Antwoord

      Welke stevia bedoel je hier precies? Druppels, kristalsuiker, anders? En hoeveel heb ik nodig?

  2. Koolhydraatarm gevuld speculaas | Oanh's Kitchen (9)

    Charmaine

    11 november 2015 at 10:35 ·Antwoord

    Ziet er lekker uit, ga m vandaag ook proberen te maken 🙂
    Eerst even klein bakblik zoeken hini

  3. Koolhydraatarm gevuld speculaas | Oanh's Kitchen (11)

    Jantina Julius

    11 november 2015 at 10:40 ·Antwoord

    Geweldig die recepten, kan zo mijn Atkins Dieet prima volhouden. Intussen in 2 maanden 15 kg afgevallen. Dank je voor de inspanningen voor ons. Gr. Jantina

  4. Koolhydraatarm gevuld speculaas | Oanh's Kitchen (12)

    Janneke

    11 november 2015 at 12:24 ·Antwoord

    Wat een heerlijk makkelijk recept! Hij staat in de oven, zo lekker bij een kopje herfstthee

  5. Koolhydraatarm gevuld speculaas | Oanh's Kitchen (13)

    Daisy

    11 november 2015 at 13:44 ·Antwoord

    Hoeveel koolhydraten zitten erin? Lijkt me heerlijk

    • Koolhydraatarm gevuld speculaas | Oanh's Kitchen (14)

      Oanh

      11 november 2015 at 13:47 ·Antwoord

      Hoi Daisy,

      Het aantal koolhydraten staat bij de ingrediënten ?
      Met het amandelmeel van de body en fit is het ongeveer 2.2khd per stuk als je het door 4en deelt ☺️

  6. Koolhydraatarm gevuld speculaas | Oanh's Kitchen (15)

    Alice

    14 november 2015 at 12:04 ·Antwoord

    Na een drukke week ein-de-lijk tijd om dit recept te maken! Mmmm.. Wat zal het zo heerlijk gaan ruiken in huis! Dank je wel Oahn!

    Groetjes, Alice

    • Koolhydraatarm gevuld speculaas | Oanh's Kitchen (16)

      Oanh

      14 november 2015 at 12:05 ·Antwoord

      Leuk Alice!! ? Tip van de dag: wees niet te zuinig met zoetstof! ?

  7. Koolhydraatarm gevuld speculaas | Oanh's Kitchen (17)

    simone demmenie

    16 november 2015 at 22:31 ·Antwoord

    Hai Oahn, ziet er erg lekker uit. Ga het zeker proberen, mijn man is er gek op. maar ik heb een vraagje, ik find de speculaas kruiden die je kana kopen niet lekker, veel kardemon in. Heb jig mischief een god receipt voor de kruiden. Alvast bedankt en bedankt voor alley lekkere recepten. groetjes

    Simone

  8. Koolhydraatarm gevuld speculaas | Oanh's Kitchen (18)

    Tineke

    17 november 2015 at 21:34 ·Antwoord

    Bedankt voor het leuke recept maar bij mij was het erg maar dan ook erg droog komt het door dat ik te veel lijnzaad gebruik ?

  9. Koolhydraatarm gevuld speculaas | Oanh's Kitchen (19)

    Bianca Moor

    21 november 2015 at 15:54 ·Antwoord

    Bedankt voor het recept, werkt super makkelijk!! Hij staat nu nog warm en glanzend naar me te lonken 🙂 heb i.p.v. amandelmeel nieuwe chufameel gebruikt. Ook zoet en nootachtig van smaak.

  10. Koolhydraatarm gevuld speculaas | Oanh's Kitchen (20)

    Lia

    11 september 2016 at 17:12 ·Antwoord

    Ik heb nog niet kunnen vinden hoeveel gram er gebruikt word van de ingrediënten, kan iemand mij dat aub vertellen (de ene lepel is de andere niet, en elke site geeft andere gewichten door)
    Ik zou dit graag willen proberen te maken aangezien ik een gezin heb die eend is aan mijn slechte versie gevuld speculaas ?

    • Koolhydraatarm gevuld speculaas | Oanh's Kitchen (21)

      Oanh

      25 oktober 2016 at 20:14 ·Antwoord

      Hoi Lia!

      Het is al een oud recept zie ik! Toen werkte ik nog met el 😉 Ik heb het wat aangepast, maar ik denk dat ik een dezer dagen een nieuw recept ga maken van de gevulde speculaas:)

      Groetjes Oanh

  11. Koolhydraatarm gevuld speculaas | Oanh's Kitchen (22)

    s

    2 oktober 2016 at 13:04 ·Antwoord

    komen er ook koolhydraatarme kruidnoten rond de tijd van sinterklaas??

    • Koolhydraatarm gevuld speculaas | Oanh's Kitchen (23)

      Oanh

      25 oktober 2016 at 19:55 ·Antwoord

      Als je bij de zoekfunctie pepernoten intypt, komt er een recept tevoorschijn! 🙂

      Groetjes Oanh

  12. Koolhydraatarm gevuld speculaas | Oanh's Kitchen (24)

    Kim

    21 oktober 2016 at 12:41 ·Antwoord

    Hoi. Je schrijft dat we niet te zuinig moeten zijn met de stevia? Heb je een richtlijn qua hoeveelheid?

    • Koolhydraatarm gevuld speculaas | Oanh's Kitchen (25)

      Oanh

      25 oktober 2016 at 19:49 ·Antwoord

      Hoi Kim,

      Het hangt af van de stevia die je hebt. Vele nemen namelijk af als je het verhit. 🙂

      Groetjes Oanh

  13. Koolhydraatarm gevuld speculaas | Oanh's Kitchen (26)

    Miranda

    22 oktober 2016 at 06:50 ·Antwoord

    Moet je het amandelmeel zo mengen met het eiwit of moet je het eiwit eerst stijf kloppen?

    • Koolhydraatarm gevuld speculaas | Oanh's Kitchen (27)

      Oanh

      22 oktober 2016 at 06:52 ·Antwoord

      Nee je hoeft het niet stijf te kloppen hoor Miranda! Ik denk dat ik deze vandaag opnieuw ga maken omdat ik hoorde dat hij bij vele te droog is. 😉

  14. Koolhydraatarm gevuld speculaas | Oanh's Kitchen (28)

    bianca

    2 november 2016 at 21:52 ·Antwoord

    hi! Welk soort stevia heb je precies gebruikt en hoeveel. ik vind de smaak niet zo lekker, beetje bitter ofzo….

  15. Koolhydraatarm gevuld speculaas | Oanh's Kitchen (30)

    Ineke Galdeij-de Vries

    8 november 2016 at 20:27 ·Antwoord

    Hoi Oanh,
    Heerlijk maar wel een beetje droog.
    Hoe kan ik dit voorkomen?

    • Koolhydraatarm gevuld speculaas | Oanh's Kitchen (31)

      Oanh

      22 november 2016 at 12:20 ·Antwoord

      Je zou er meer boter of een scheut amandelmelk door kunnen doen Ineke! 🙂

  16. Koolhydraatarm gevuld speculaas | Oanh's Kitchen (32)

    Margo

    9 november 2016 at 08:05 ·Antwoord

    Is dit nu al het aangepaste recept Oanh?
    Het ziet er zo heerlijk uit!

  17. Koolhydraatarm gevuld speculaas | Oanh's Kitchen (33)

    Nathalie

    18 november 2016 at 13:29 ·Antwoord

    Moet je de spijs met de mixer mixen, zodat het wat opstijft?
    Want ik heb dat zojuist niet gedaan en dan is het nog redelijk nat en niet stevig.
    Of hoort dit zo?

    • Koolhydraatarm gevuld speculaas | Oanh's Kitchen (34)

      Oanh

      22 november 2016 at 12:28 ·Antwoord

      Je hebt het goed gedaan hoor! Het hoort stevig te zijn 🙂

  18. Koolhydraatarm gevuld speculaas | Oanh's Kitchen (35)

    Marja

    6 oktober 2017 at 15:12 ·Antwoord

    Hallo Oanh. Is dit het aangepaste recept? Of is dit nog ‘het oorspronkelijke en (te) droge recept?

  19. Koolhydraatarm gevuld speculaas | Oanh's Kitchen (36)

    Margo

    20 oktober 2017 at 08:22 ·Antwoord

    Dag Oanh, is dit recept de herziene versie? Ik wil hem gaan maken, maak wil dan die minder droog is. Anders jammer van de ingrediënten als ie in de kliko belandt.

  20. Koolhydraatarm gevuld speculaas | Oanh's Kitchen (37)

    Bianca

    18 november 2018 at 16:21 ·Antwoord

    Ik heb hem net gemaakt, maar kon niet uitrollen. Was nog veels te nat. Heb hem wel kunnen samenstellen en hij staat nu in de oven.

Laat reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koolhydraatarm gevuld speculaas | Oanh's Kitchen (38)

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier!

Koolhydraatarm gevuld speculaas | Oanh's Kitchen (39)

Bekijk mijn andere kookboeken hier!

Koolhydraatarm gevuld speculaas | Oanh's Kitchen (40)

Bekijk mijn winkeltje!

Koolhydraatarm gevuld speculaas | Oanh's Kitchen (41)

Over mij

Abonneer en ontvang nieuwe recepten per mail!

Koolhydraatarm gevuld speculaas | Oanh's Kitchen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Margart Wisoky

Last Updated:

Views: 6546

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Margart Wisoky

Birthday: 1993-05-13

Address: 2113 Abernathy Knoll, New Tamerafurt, CT 66893-2169

Phone: +25815234346805

Job: Central Developer

Hobby: Machining, Pottery, Rafting, Cosplaying, Jogging, Taekwondo, Scouting

Introduction: My name is Margart Wisoky, I am a gorgeous, shiny, successful, beautiful, adventurous, excited, pleasant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.