- Kookboeken!
- Ebook
- Oanh’s Winkeltje
- Recepten
- Op categorie
- Pannenkoeken maker
- Slowcooker
- Koolhydraatarm dieet?
- Over mij
- 0 items – €0,00
in ChallengeDay, Desserts en zoetigheid
Ik heb deze overheerlijk gevulde speculaas gemaakt en deze bruine suikervervanger gebruikt. Met dit recept zijn we helemaal klaar voor de komst van sinterklaas! Hij is heerlijk gekruid met natuurlijk speculaaskruiden en gevuld met spijs.
Heb je deze gevulde speculaas al eens geprobeerd? Ook een smakelijke aanrader!
Gevuld Speculaas!
- Bereidingstijd: 50 minuten
- Porties: 4
- Aantal koolhydraten: 2.2 g khd per stuk
Omschrijving
Je kunt de speculaas cake ook vullen met deze koolhydraatarme marsepein voor de variatie. Dat is namelijk ook een goddelijke combinatie!
Ingrediënten
Koek:
- 75 g amandelmeel (klik)
- 30 g lijnzaadmeel (klik)
- 1 ei
- 120 g griekse yoghurt
- 50 gram boter
- 2 el bruine suikervervanger (klik)
- 4 el speculaaskruiden
Spijs:
Extra:
- ei voor het bestrijken
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160c.
Meng alle ingrediënten voor de spijs tot een egaal mengsel en maak er 1 bol van. Wikkel het in vershoudfolie en plaats het in de koelkast.
Smelt de boter. Mix het ei luchtig met de Griekse yoghurten voeg vervolgens alle ingrediënten toe.
Verdeel het mengsel in twee stukken.
Ik heb de twee mengsels over bakpapier verspreid in twee cirkels (van ongeveer 12 diacm) en tussen een vel bakpapier uitgerold.
Maak een een plak van de spijs net zo groot als de 2 ronde plakken cake en leg de spijs tussen de plakken.
Strooi de amandelschaafsel erover en bestrijk de gevulde speculaas met het ei.
Bak de gevulde speculaas koek 35 a 40 minuten in de oven.
Laat het even afkoelen voordat je de koek aansnijdt.
Notities
Ik heb de cake laag, gevuld door spijs met daarbovenop weer een laagje cake in een springvorm gelegd van 12 diacm en zo de gevulde speculaas gebakken in de oven!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, speculaas, gevuld, sinterklaas, cake, marsepein,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
32 Comments
-
Alicia
11 november 2015 at 10:27 ·Antwoord
Jeetje dat ziet er heerlijk uit! Ga ik meteen maken zo! Dank je wel Oanh, geweldig weer!
-
Oanh
11 november 2015 at 10:28 ·Antwoord
Wat leuk Alicia! ? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!
-
Natasja
6 november 2016 at 13:26 ·Antwoord
Welke stevia bedoel je hier precies? Druppels, kristalsuiker, anders? En hoeveel heb ik nodig?
-
-
11 november 2015 at 10:35 ·Antwoord
Ziet er lekker uit, ga m vandaag ook proberen te maken 🙂
Eerst even klein bakblik zoeken hini-
Oanh
11 november 2015 at 10:36 ·Antwoord
Leuk Charmaine! ?
Succes en alvast eet smakelijk ?
-
-
Jantina Julius
11 november 2015 at 10:40 ·Antwoord
Geweldig die recepten, kan zo mijn Atkins Dieet prima volhouden. Intussen in 2 maanden 15 kg afgevallen. Dank je voor de inspanningen voor ons. Gr. Jantina
-
Janneke
11 november 2015 at 12:24 ·Antwoord
Wat een heerlijk makkelijk recept! Hij staat in de oven, zo lekker bij een kopje herfstthee
-
Daisy
11 november 2015 at 13:44 ·Antwoord
Hoeveel koolhydraten zitten erin? Lijkt me heerlijk
-
Oanh
11 november 2015 at 13:47 ·Antwoord
Hoi Daisy,
Het aantal koolhydraten staat bij de ingrediënten ?
Met het amandelmeel van de body en fit is het ongeveer 2.2khd per stuk als je het door 4en deelt ☺️
-
-
Alice
14 november 2015 at 12:04 ·Antwoord
Na een drukke week ein-de-lijk tijd om dit recept te maken! Mmmm.. Wat zal het zo heerlijk gaan ruiken in huis! Dank je wel Oahn!
Groetjes, Alice
-
Oanh
14 november 2015 at 12:05 ·Antwoord
Leuk Alice!! ? Tip van de dag: wees niet te zuinig met zoetstof! ?
-
-
simone demmenie
16 november 2015 at 22:31 ·Antwoord
Hai Oahn, ziet er erg lekker uit. Ga het zeker proberen, mijn man is er gek op. maar ik heb een vraagje, ik find de speculaas kruiden die je kana kopen niet lekker, veel kardemon in. Heb jig mischief een god receipt voor de kruiden. Alvast bedankt en bedankt voor alley lekkere recepten. groetjes
Simone
-
Tineke
17 november 2015 at 21:34 ·Antwoord
Bedankt voor het leuke recept maar bij mij was het erg maar dan ook erg droog komt het door dat ik te veel lijnzaad gebruik ?
-
21 november 2015 at 15:54 ·Antwoord
Bedankt voor het recept, werkt super makkelijk!! Hij staat nu nog warm en glanzend naar me te lonken 🙂 heb i.p.v. amandelmeel nieuwe chufameel gebruikt. Ook zoet en nootachtig van smaak.
-
Lia
11 september 2016 at 17:12 ·Antwoord
Ik heb nog niet kunnen vinden hoeveel gram er gebruikt word van de ingrediënten, kan iemand mij dat aub vertellen (de ene lepel is de andere niet, en elke site geeft andere gewichten door)
Ik zou dit graag willen proberen te maken aangezien ik een gezin heb die eend is aan mijn slechte versie gevuld speculaas ?-
Oanh
25 oktober 2016 at 20:14 ·Antwoord
Hoi Lia!
Het is al een oud recept zie ik! Toen werkte ik nog met el 😉 Ik heb het wat aangepast, maar ik denk dat ik een dezer dagen een nieuw recept ga maken van de gevulde speculaas:)
Groetjes Oanh
-
-
s
2 oktober 2016 at 13:04 ·Antwoord
komen er ook koolhydraatarme kruidnoten rond de tijd van sinterklaas??
-
Oanh
25 oktober 2016 at 19:55 ·Antwoord
Als je bij de zoekfunctie pepernoten intypt, komt er een recept tevoorschijn! 🙂
Groetjes Oanh
-
-
Kim
21 oktober 2016 at 12:41 ·Antwoord
Hoi. Je schrijft dat we niet te zuinig moeten zijn met de stevia? Heb je een richtlijn qua hoeveelheid?
-
Oanh
25 oktober 2016 at 19:49 ·Antwoord
Hoi Kim,
Het hangt af van de stevia die je hebt. Vele nemen namelijk af als je het verhit. 🙂
Groetjes Oanh
-
-
Miranda
22 oktober 2016 at 06:50 ·Antwoord
Moet je het amandelmeel zo mengen met het eiwit of moet je het eiwit eerst stijf kloppen?
-
Oanh
22 oktober 2016 at 06:52 ·Antwoord
Nee je hoeft het niet stijf te kloppen hoor Miranda! Ik denk dat ik deze vandaag opnieuw ga maken omdat ik hoorde dat hij bij vele te droog is. 😉
-
-
bianca
2 november 2016 at 21:52 ·Antwoord
hi! Welk soort stevia heb je precies gebruikt en hoeveel. ik vind de smaak niet zo lekker, beetje bitter ofzo….
-
Oanh
3 november 2016 at 06:10 ·Antwoord
Hoi Bianca,
Ik gebruik stevia kristal suiker. Deze is bakbestendig en is/wordt niet bitter 🙂
-
-
Ineke Galdeij-de Vries
8 november 2016 at 20:27 ·Antwoord
Hoi Oanh,
Heerlijk maar wel een beetje droog.
Hoe kan ik dit voorkomen?-
Oanh
22 november 2016 at 12:20 ·Antwoord
Je zou er meer boter of een scheut amandelmelk door kunnen doen Ineke! 🙂
-
-
Margo
9 november 2016 at 08:05 ·Antwoord
Is dit nu al het aangepaste recept Oanh?
Het ziet er zo heerlijk uit! -
Nathalie
18 november 2016 at 13:29 ·Antwoord
Moet je de spijs met de mixer mixen, zodat het wat opstijft?
Want ik heb dat zojuist niet gedaan en dan is het nog redelijk nat en niet stevig.
Of hoort dit zo?-
Oanh
22 november 2016 at 12:28 ·Antwoord
Je hebt het goed gedaan hoor! Het hoort stevig te zijn 🙂
-
-
Marja
6 oktober 2017 at 15:12 ·Antwoord
Hallo Oanh. Is dit het aangepaste recept? Of is dit nog ‘het oorspronkelijke en (te) droge recept?
-
Margo
20 oktober 2017 at 08:22 ·Antwoord
Dag Oanh, is dit recept de herziene versie? Ik wil hem gaan maken, maak wil dan die minder droog is. Anders jammer van de ingrediënten als ie in de kliko belandt.
-
Bianca
18 november 2018 at 16:21 ·Antwoord
Ik heb hem net gemaakt, maar kon niet uitrollen. Was nog veels te nat. Heb hem wel kunnen samenstellen en hij staat nu in de oven.
Laat reactie achter
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.